Deva Partili Ergen: '45 bin öğretmen yetersiz'

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, 45 bin öğretmen alımıyla ilgili, 'Ülkenin ancak dörtte bir ihtiyacını karşılayabilecek bir rakamdır.' dedi.

Deva Partili Ergen: '45 bin öğretmen yetersiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıkladığı yeni öğretmen atama takvimini değerlendiren Ergen, MEB’in ilan ettiği kontenjan sayısını ve dağılımının ülke ihtiyacına göre belirlenmediğini savundu. 45 bin rakamının, yıllardır atama bekleyen öğretmen sayısı karşısında az kaldığını belirten Ergen, söz konusu rakamın en az 100 bin olması gerektiğini söyledi. Ergen, “Yıllardır süregelen öğretmen ihtiyacımız da tespit edildi mi? Tüm bu sorulara verilen yanıtların karşılığına 45 bin rakamı düşüyor ise ülke olarak memnun olacağız. Fakat son 20 yılın biriken öğretmen açığı ile bu rakamın daha fazla olması gerekmekteydi.” diye konuştu.

“PLANLAMA İHTİYACA GÖRE YAPILMALI”

Branşlara göre kontenjan dağılımını eleştiren Ergen, “Bu dağılımda, ülkemizin içinde bulunduğu öncelikli ihtiyaca göre bir planlama yapılmalıydı. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu deprem gerçeğine bağlı olarak yaşanılan birincil ve ikincil travmaların çözümü, hafiflemesi ve atlatılması için kontenjan yoğunluğunda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığın sayı olarak ilan edilenden fazla olması gerekirdi.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme