• Haberler
  • Siyaset
  • Davutoğlu: 'Masa'nın insicamı da önemli, 6 milyon HDP seçmeni de'

Davutoğlu: 'Masa'nın insicamı da önemli, 6 milyon HDP seçmeni de'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Ya HDP'ye geçmişte oy vermiş altı milyon seçmeni kaybedersiniz ya da masanın insicamını kaybedersiniz.' dedi.

Davutoğlu: 'Masa'nın insicamı da önemli, 6 milyon HDP seçmeni de'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu konuk olduğu gazeteye gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

"İTTİFAKLARI BAŞARIYA GÖTÜREN ESNEKLİKTİR"

Ahme Davutoğlu, cumhurbaşkanı adayının toplumun her kesiminden oy almak zorunda olduğunu, seçimin ancak böyle kazanılacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı adayının bütün toplumsal tabanlara hitap etmesinden daha doğal bir şey olmadığını dile getiren Davutoğlu "Bu bakımdan Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir çaba içine girmesi de yanlış değil. Bu ikisi de birbirleriyle çelişkili değil. Zaten bu esnekliktir böyle ittifakları başarıya götürecek olan. Bu esnekliği yok ettiğinizde birinden birini kaybedersiniz, ya tümüyle HDP'ye geçmişte oy vermiş olan beş altı milyon seçmeni kaybedersiniz ya da masanın insicamını kaybedersiniz. Böyle bir ikileme girmez bu masa." diye konuştu.

“HER PARTİ KENDİ ÖZEL İLİŞKİLERİNİ KURAR”

Davutoğlu "Öyle bir denkleme soktular ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde aslında Türk siyasetini çok dar bir alana soktular bir anlamda da. Yüzde 50.001 almışsanız seçimi kazanırsınız. Yüzde 49.999 alsanız seçimi kaybediyorsunuz. Dolayısıyla oradaki her bir oyun önemi var. Bu her bir oy içinde herkes herkesle temas kurarken Millet İttifakı'nın adayının temas kurmamasını beklemek doğru değil. Ama buradan hareketle İYİ Parti'nin pozisyonunu yanlış görmek de doğru değil. O İYİ Parti'nin veya herhangi bir partinin diyelim, herhangi bir parti olarak zikretmeyeyim bunu. Başka bir yönden mesela ne bileyim Saadet Partisi'nin de Yeniden Refah ile bir ilişkisi vardı. Yani bir sorun olduğu anlamında demiyorum ama biz Yeniden Refah ile görüştüğümüzde hep saygılı yaklaştık. Bu bir kazançtır. Yani birbirimize blokaj uygulayamayız. Her parti kendi özel ilişkilerini kurar buna saygı duyarız. Siyasi pozisyon gereği de bugün seçimi kazanmak için gerekli temaslar yapılır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“SEÇİM GÜVENLİĞİ MASASI KURDUK”

"Bu seçimi manipüle etmek isteyen çevreler çıkacaktır." diyen Davutoğlu, "Bu seçimi provoke etmek isteyenler de çıkabilir. Bu seçimi bazı ayak oyunlarıyla diyeyim veya en azından adil bir seçim olmasını engelleyecek şekilde gerçekleştirmek isteyenler de çıkabilir ama bunlar başarılı olamaz. Türkiye'de sandık, belli bir sandık geleneği var, demokrasi geleneğinin bir parçası olarak. Ben bunu, bir de biz altı parti seçim güvenliği masası kurduk, seçim güvenliği komisyonu. Bunun gerekli tedbirlerini alacağız. Her bir sandıkta o sandıktaki her bir oyu koruyacak şekilde temsilcimiz olacak." diye kaydetti.

“İKİ DEPREMİ AYNI ANDA YAŞIYORUZ”

Davutoğlu konuşmasını şöyle noktaladı:

"Elli ile yetmiş milyar dolar arasında bir maliyet, doğrudan yıkıcı maliyeti olarak bir hesaplama var. Ekonomi üzerindeki etkileriyle birlikte tekrar tabii bunları değerlendireceğiz ve kamuoyuna da biz Gelecek Partisi olarak bu konudaki görüşlerimizi paylaşacağız. Ama bir ekonomik deprem var. Yani bu deprem yaşanmamış olsaydı bile ekonomik bir deprem yaşanmıştı. Son derece akıl dışı politikalarla ve bir damada emanet edilen fonların tahrip edilmesiyle bir ekonomik deprem var bir de siyasi deprem var. Siyasi deprem de kutuplaştırma siyaseti. Şimdi bir geldiğimizde önce güveni ihdas edeceğiz yani toplumsal güveni. Bütün siyasetin, ekonominin dayandığı şey güvendir. Güven hissi Türkiye'de yok oldu. O güven hissini ayağa kaldırdığımızda akılcı politikalarla kurumları harekete geçirdiğimizde bu ekonomik krizi de kolay olmamakla birlikte aşacağımızı düşünüyorum. Zorluklar olacak."

Bakmadan Geçme