Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni yapıldı

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan törende yaptığı konuşmasına ödüle layık görülen kıymetli sanatçıları, fikir ve edebiyat erbabını, ustaları ve onların temsilcilerini tebrik ederek başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine bakıldığında ülkemizin eşi benzeri bulunmayan kültürel zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ilk olarak ödülü almaya hak kazanan sanatçıların biyografileri izlendi.

Geleneksel sanat dallarında Gülbün Mesara, zanaat alanında Sevan Bıçakçı, müzik alanında Ajda Pekkan, dans, bale alanında Tan Sağtürk, resim alanında Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, tiyatro alanında Ayla Algan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, Gastronomi alanında Ömür ve Emre Akkor, mimari alanda Hilmi Şenalp ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Ajda Pekkan, Süleyman Saim Tekcan, Yılmaz Erdoğan, Hayreddin Karaman, Varol Yaşaroğlu, Ömür Akkor, Yunus Emre Akkor, Tan Sağtürk, Hilmi Şenalp ve Sevan Bıçakçı'ya ödüllerini takdim etti.

Törene katılamayan sanatçılardan Ayla Algan'ın ödülünü Bilge Nur Gülkılık, Yavuz Bülent Bakiler'in ödülünü İmdat Avşar, Gülbün Mesara'nın ödülünü Semih İrteş, merhum Aşık Veysel'in ödülünü de Çiğdem Özer, Cumhurbğüiaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı.

Bakmadan Geçme