• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'İngiltere'de enayi mi var, sana para verecekler?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'İngiltere'de enayi mi var, sana para verecekler?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'dan temiz para getireceğim diyen Kılıçdaroğlu'na 'Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'İngiltere'de enayi mi var, sana para verecekler?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi'ne katıldığı Özbekistan ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

"PARAYI KİME GETİRECEKSİN?"

Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretinin sorulması üzerine Erdoğan, "Şimdi 'Temiz para getireceğim.' diyor. Sen kimsin? Hani Londra'ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere'de bu kadar enayi var mı, sana kalkacaklar bu paraları verecekler, 'Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan.' diyecekler." dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, bu kaynağın CHP'li belediyelerin projeleri için kullanılabileceği yorumunu yapması üzerine de şunları kaydetti:

"Ben belediye başkanlığı yaptım. Hem de İstanbul'da yaptım. Kendi İstanbul Belediye Başkan'ına şunu sorması lazım, 'Erdoğan, belediye başkanlığı yaptığı dönemde hangi ülkeden ne kadar kredi çekti? Bir bak bakalım.' Şu anda kendi belediye başkanlarına -gerek Ankara gerek İstanbul gerek İzmir- acaba bu tür dış kredide Bay Kemal mi onlara bu parayı, bu krediyi buluyor? Bulduğu zaman da bu krediye teminatı kim veriyor? Teminatı veren kişi benim. Eğer teminat verirsek adamlar kredi veriyor. Aksi takdirde vermez. Yani bu adamı anlamak mümkün değil. Bilmiyor ve öyle rakamlar söylüyor ki ve bu rakamları ne İngiliz bankaları verir ne Deutsche Bank verir ne bir başka yer verir. Vermez. Ama dedim ya kurusıkı atıyor. Böyle bir şey olmaz. Mümkün değil."

"DEMEK Kİ MASADA 6 KİŞİ YETMİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi'ne yakın olduğu belirtilen bir televizyon kanalının FETÖ firarisi Hakan Şükür'ü canlı yayına konuk alması ile ilgili olarak ise, "İsveç'ten başka bir firari FETÖ'cünün iadesinin gündemde olduğu bir süreçte, Türkiye'de bir televizyon kanalının bir başka firari FETÖ'cü ile yayın yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Onu değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masada 6 kişi yetmiyor. 7, 8 falan arıyor olabilirler." yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme