Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploma tartışmasında yeni gelişme… İşte Erdoğan'ın mezun olduğu fakülteye ait yıllık

Bülten TV, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun olduğu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisindeki 1981 tarihli yıllığına ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploma tartışmasında yeni gelişme… İşte Erdoğan'ın mezun olduğu fakülteye ait yıllık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploması olup olmadığı konusu, YÖK eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın sözleri üzerine tekrar gündeme geldi. Özcan, “YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık.” dedi.

Bülten TV olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezun olduğu ifade edilen ve şimdi Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olarak tanınan bilinen, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Aksaray Birimi’nin; 'Yüz Yıllık Mezunları İle İstanbul Yüksek Ticaretliler (1883-1993)' yıllığına ulaştık.

İŞTE O YILLIK... 2443 NUMARADA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Söz konusu yıllıkta, 1980-1981 yılları mezunlarında, 386'ncı sayfada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da adı yer alıyor. Yıllıkta 2443 numaralı satır karşısında, ‘Erdoğan Tayyip’ adı görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu satırdan önceki ve sonraki rakamların ise 3 ile başladığı bulunuyor. O dönem fakülteden kendisini tanıyan arkadaşlarından aldığımız bilgiye göre ise, bu durumun nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrenim süresini 2 yıl sonra tamamlaması.

Cumhurbaşkanlığı sayfasında yer alan, “Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.” bilgisi de, yıllıkta belirtilen tarihe denk düşüyor.

İSTANBUL İKTİSADİ VE TİCARİ İLİMLER AKADEMİSİ AKSARAY BİRİMİ HAKKINDA

16 Ocak 1883’de ‘Hamidiye Ticaret Mekteb-i Alisi’ adıyla öğretime açılan fakülte, 2012 yılına kadar çok kez adı ve müfredat değiştirdi.

1893’te bilinmeyen nedenlerden dolayı kapatılan okul 1984’te Beyazıt’ta tekrar öğretime başladı. 1915’de de ihtisas bölümleri kuruldu.

1923 yılında kız öğrencilere de kapısını açan okul, bir yıl sonra Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi, 1954’te de, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi adını aldı. 1967’de bu kez, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi adını alan okul, 1982’de de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını aldı.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi döneminde okulun, Aksaray Yüksek Ticaret Okulu adıyla bir birimi de bulunuyordu.

Bakmadan Geçme