• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk İnternet Medya Birliği'ne onay verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk İnternet Medya Birliği'ne onay verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün imzaladığı kararnameyle Türk İnternet Medya Birliği'nin (TİMBİR) kurulmasına resmen onay verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk İnternet Medya Birliği'ne onay verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 6909 sayılı kararname ile resmen kuruldu.

Kurucu Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa'nın olduğu Türk İnternet Medya Birliği, 81 il ve Türk devletleri ve Avrupa'dan İnternet medyasını bünyesinde barındırıyor.

TİMBİR, Türkiye'nin 53'üncü birliği olmanın yanı sıra Türk devletleri ve Avrupa'dan İnternet medyasını bünyesinde barındırıyor.

Faaliyetleri arasında internet üzerinden yayın yapan; internet medyasını bir araya getirmek, desteklemek, eğitmek ve etkin kılmak ve ihtiyaç halinde yenilerinin kurulmasına destek olmak olacak.

Birlik, ekonomik ve teknik alanlarda işbirliğini geliştirmek, bu konularda bilgi, görgü ve karşılıklı teknolojilerinden yararlanmayı da hedefliyor.

Başta Türk Dünyası ve kardeş topluluklar olmak üzere tüm dünyada kısmen dahi olsa Türkçe yayın yapan internet medyasının çatısı altına girmeyi amaçlıyor.  

BAŞKAN BASA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

TİMBİR Kurucu Başkanı Dr. Süleyman Basa, konuyla ilgili yaptığı açıklamada birliğin 81 il, 10 ülkede, 100 üye ile birlikte kurulduğunu ve bünyelerinde bin dolayında İnternet haber sitesi yer aldığını belirtti.

Dr. Basa, açıklamasında, "Alanında tek ve en büyük yapı Türkiye’nin kamu yararına sahip 53'üncü birliği oldu. Birliğin kurulmasını onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Fahrettin Altun ve Başkan Yardımcısı Evren Başar’a, Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürümüz ve Daire Başkanı Fahrettin Kaya ile bizimle birlikte yol alan medya mensubu tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme