• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Helallik istemek zafiyetimiz değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Helallik istemek zafiyetimiz değil'

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Helallik istemek zaafiyetimiz değil, milletimizle aramızda samimiyetin göstergesi.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Helallik istemek zafiyetimiz değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında, helallik isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “Helallik istemek zafiyetimiz değil.” diye yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helallik açıklamasını eleştirerek, İktidarın beceriksizliği nedeniyle başımıza gelen her felakette önce Sayın Erdoğan televizyona çıkıp milleti tehdit etmeye, suçlamaya başlıyor, bağırıp çağırıyor. Doğruları konuşanı bastırmaya, ger.ekleri susturmaya başlıyor. Yetmiyor, hemen gidip sosyal medyayı kısıtlıyor. Sonrasında da anketler istediği gibi gelmiyor, gerçekleri değiştiremiyor, bu sefer de ekranlara çıkıp helallik istiyor. Ne kendisinin, ne bakanlarının sorumluluk almadığı yerde çıkıp sorumluluğu vatandaşa yüklüyor. Daha dün milletimize, bunlar kader planında olan şeyler diyorsun, bugün utanmadan helallik istiyorsun. Gideceksin, üç gün boyunca kepçe, vinç gitmeyen, bir taraftan soğuk diğer taraftan çapsız ve liyakatsiz yönetimin berbat organizasyonu yüzünden hayatını kaybedenlerin yakınlarından helallik isteyeceksin. İste de, helallik alabiliyor musun gör bakalım. Bu kadar cürmün ve yanlışın olduğu yerde en son konuşulacak şey helallikti. Meydanlarda para dağıtarak; kameralar karşısında buz gibi havada sırtına mont bile vermediğin çocuklarımızı kendine zırh yaparak helallik alamazsın. Paranın kölesi olan yandaşlarının bekçiliğini yaparak, Adıyaman'a senin getiremediği vinci bulup da getiremeyen ama valinin izin vermediği için hayatını kaybeden Nehir'den, enkaz altındaki vatandaşlardan, kimsesiz çocuklardan, evladını kaldırmak için yüzlerce kiloluk betonu tek başına kaldıranlardan helallik alamazsın. Cenazesine kefen arayan babalardan, sevdiklerini battaniye ile gömenlerden, tuvalet için hijyen malzemesi arayanlardan, dondurucu soğukta bir çadır peşinde günlerce koşanlardan helallik alamazsın. Bir damla huzura, iki dirhem tebessüme muhtaç ettiğin milletimizden helallik alamazsın. Böyle yüzsüzlük, böyle utanmazlık, böyle terbiyesizlik olmaz, olamaz. Sen haram içinde sefa ederken, dar gününde tek başına bıraktığımız milletimizden helallik alamazsın Sayın Erdoğan. Siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallik alcaksın o zaman aziz milletimizin önüne sandığı getirecek, helallik alacaksın. Öyle televizyonlardan köpürmekle olmazi Halep oradaysa arşın burada." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise partisinin grup toplantısında, Akşener’in eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, ‘yavru muhalefet’ dediği İYİ Parti’nin Genel Başkanı Akşener’in sözlerine karşı şunları söyledi:

"Helallik istemek zaafiyetimiz değil, milletimizle aramızda samimiyetin göstergesi."

"Şu anda biz can derdindeyiz, onlar ise mal derdinde. Aramızda böyle bir fark var."

"Oluşturulmak istenen her algıyı, söylenen her şeyi şimdilik vakti gelince bu notları açıklayacağız. Ama şimdi tek gündemimiz deprem. Bu zor günlerde bile iç hesaplaşmadan başlarını kaldırıp ülkenin gerçek gündemine dönmeyi beceremeyenleri milletimize havale ediyoruz.”

Bakmadan Geçme