Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev ve mutfaklarda sıcak su tüketiminde kullanılan doğal gazın 1 yıl süreyle ücretsiz verileceğini müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zonguldak Filyos’ta Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının kullanıma alınmasını ikinci bayram olarak tanımladı. 

,LK ETAPTA 10 MİLYON METRE KÜP

Dünyada 6-7 yıl süren keşif süresini Türkiye'de 3 yıla indirdiklerini kaydeden Erdoğan, Sakarya sahasından ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açılan yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metre küp gaz çıkartılacağını söyledi.

Bu süreçte, 10 bin personel ve 50 geminin çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapasiteye çıkıldığında, ülkenin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu buradan karşılanacağının altını çizdi.

Karadeniz gazının Türkiye'yi doğal gazda dışa bağımlılıktan kurtaracağını vurgulayan Erdoğan, mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz kullanıma açacaklarını kaydetti. 

25 METREKÜP FATURALARDAN DÜŞÜRÜLECEK

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız." 

Bakmadan Geçme