Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşmasında Yeni Yüzyıl vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'den Millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşmasında Yeni Yüzyıl vurgusu yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 320 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

- "Türkiye yüzyılını beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz."

- "Gerek 14 Mayıs, gerekse 28 Mayıs'da oylarını hangi adaydan kullanmış olursa olsun her vatandaşıma teşekkür ediyorum."

-"Milletimiz kararını Türkiye yüzyılından yana kullanmıştır."

- "Milletimiz yasamadaki tercihini ilk turda zaten ortaya koymuştur. Bugün yapılan seçimle milletimizin yürütmedeki tercihi de kesinleşmiştir. Kazan sadece biz değiliz, Türkiye'dir, demokrasimizdir."

- "Her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Kazandığımızda tek kaybeden kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik."

- "Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Seçim dönemine dair tüm tartışmaları bir kenara bırakarak, milli hedeflerimiz etrafında birleşme ve bütünleşme vaktidir."

- "2018'de CHP vekil sayısı 146 idi, 2023'de vekil sayısı 169. Fakat kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. 100'de 1 oy alan partilere kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. Bu milletvekilleri sayısını düşürene de haydi diyemezsiniz."

- "Şimdi Kandil'deki vekil düşmüş durumda. Eğer Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo'dur. Sen Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda Selo'nun dışarı çıkması mümkün değildir. İktidarımızda adalet mülkün esasıdır."

- "Rahmetli Menderes'in 'Yeter söz milletindir' diyerek yeni dönemin kapılarını açtığı dönemden beri yaşadığı badirelerin arkasında bu gücün etkisi vardır. Darbeler bunun için yapılmıştır."

- "Bize dar gelen deli gömleklerinin içinde bugün müjdesini verdiğimiz Türkiye yüzyılının bir gün gelip kapılarına dayanacağı korkusudur."

- "Bugün kendi vatandaşlarımızın kendi geleceklerini bizimle gören dost ve kardeşlerimizin zafer ve şükür dualarının arşa ulaştığı gündür."

- Türkiye'nin son 10 yıldır önüne konan tüm tuzaklar, üzerinde oynanan tüm oyunlar işte bugünü engellemek içindir."

- "Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz. Asrın felaketinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak önceliklerimizin başındadır."

- "Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını gidermek önümüzdeki günlerin en acil konularındandır. Bunları çözmek bizim için sorun değildir."

- "Faiz 8.5'e indirildi. Göreceksiniz enflasyon da inecek. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutar, bizimle yarışamaz. Davos'ta Babacan yanımda idi. IMF Başkanı ile görüşüyoruz. 23.5 milyar Dolar borcumuz vardı. Sen taksitlerini alıyor musun dedim IMF başkanına. Türkiye'nin siyasi kaderine sen müdahale edemezsin, sadece taksitlerini alacaksın dedim. 2013'te son taksidi ödedik ve IMF ile ilişkimiz bitti ama CHP halen IMF'den borç almanız lazım diyordu. 10 yıl geçti biz IMF'den borç almadık. "İngiltere'ye gidip 3 milyar Dolar getireceklermiş, onlar size delikli kuruş vermezler."

- "Siyasette güven ve istikrar çok önemli. Bununla yola devam edeceğiz ve güçlü ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız."

- "Yatırım ve istihdam odaklı bir ekonomi modeli planlıyoruz."

- "Karadeniz'de doğal gazı bulduk, 1 ay süreyle ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. Bir yıl boyunca da 25 metreküp doğal gazı cumhurbaşkanlığının hediyesi olarak verme kararını açıkladık. Biz buyuz."

- "Gabar'da petrol yatarak değil, çalışarak çıktı. Daha önce Bay Bay Kemal'in dirsek temasında olduğu teröristlerin oralarda beton dökmelerinden petrol çıkaramıyorduk. Şimdi çıkaramıyoruz."

- "Güneyimizdeki güvenlik sorunları, terör örgütleri ile mücadelemizi artıracağız."

- "Bay Bay Kemal'in ortakları, 'Biz Güneyimizdeki terör örgütleri ile beraber olacağız.' dediler. Oralardaki petrol kanallarını bunlarla paylaşmanın adımını attılar. Kamışlı bunlardan biridir."

- "Şuanda ülkemize ve milletimize yakışır yol ve yöntemlerle vatandaşımızın bu konudaki beklentilerini karşılamak görevimizdir."

- "Suriye'ye 600 bin kişinin gönüllü olarak dönmesini sağladık. Katar'la yeni proje yaptık. Birkaç yıl içinde 1 milyonun üzerinde kişinin dönüşünü temin edeceğiz."

- "Mesleki eğitim başta olmak üzere ülkenin şartlarına ve gençlerimizin beklentilerine karşılık gelecek uygulamaları geliştirerek sürdüreceğiz."

- "Sağlıkta dünyanın örnek aldığı altyapımızı ve sigorta sistemimizi daha ileriye taşıyacağız."

- "Ulaştırma yatırımlarını küresel düzeye taşıyacağız ve Türkiye'nin hub konumunu ileri taşıyacağız. Sayın Putin ile bu adımı atacağız. Trakya böylece bir hub olacak."

- "Savunma sanayimizin marka değerini artıracağız. Tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşüren, üretici gelirini artıran bir sistemi hayata geçireceğiz. Turizmde yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz."

- "Sosyal yardım ve destek sistemimizi, milletimizin tek bir ferdinin bile dışlanmış hissetmeyeceği bir seviyeye getireceğiz."

- ""Yarın fethin 570'inci yıldönümünü İstanbul'da kutlayacağız. Sizleri karşımda bu ecdadın torunu olarak görüyorum. Sizlerle iftihar ediyorum, sizlere güveniyorum. Türkiye Yüzyılı da tarihe böyle bir dönüm noktası olarak geçecektir."

- "Emanete sahip çıktığınız için size en derin şükranlarımı sunuyorum."

 

Bakmadan Geçme