• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 Nisan'da Karadeniz gazının ateşi Filyos'ta yanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 Nisan'da Karadeniz gazının ateşi Filyos'ta yanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan'da Karadeniz gazının devreye gireceğini, Türkiye'nin yerli gazını kullanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 Nisan'da Karadeniz gazının ateşi Filyos'ta yanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

“20 NİSAN’DA DEVREYE GİRECEK”

20 Nisan'da Karadeniz gazının devreye gireceğini açıklayan Erdoğan, “Karadeniz gazının ateşini Filyos'ta yakacağız. Sonra da Türkiye yerli gazını kullanmaya başlayacak. Birileri rüyada kendini darı ambarında görürken bizim rüyalarımız büyük ve güçlü Türkiye, Türkiye Yüzyılı içindir. Bu proje uzun yıllara dayanan bir planlama ve strateji ile bu yolda yürüdük. Burada duracak değiliz, aramaya sondaj yapmaya devam edeceğiz. Daha milletimizle yürüyeceğimiz uzun bir yolumuz var. Yeni projelerimiz, yatırımlarımız olacak. Birilerinin hayallerinin bile ulaşamadığı nice şey gerçek olacak. Bizim gemilerimiz atamız Fatih gibi bir çağı açar inşallah bir çağı kapatır. 20 Nisan’da müjdemizi tüm milletimize vermiş olacağız.” dedi.

“İSVEÇ ve NATO ÇADIRLARI ÜRETİLECEK”

Köy evlerini bir kısmını bayrama yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde konteyner kentler kurduklarını, prefabrik konutlar yaptıklarını aktardı. Erdoğan, prefabrik konutlarla adeta yeni yeni şehirler oluşturulduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta İslâhiye ve Nur Dağı’nı ziyaret ettiğini hatırlattı. Erdoğan, imkanların seferber edildiğini, NATO’nun gönderdiği çadırların önem taşıdığını belirtti.

Bunların alışılmış çadırlar olmadığını belirten Erdoğan, “Benzer bir çadır sistemi İsveç’in var. Bundan sonraki dönemde seçimden sonra gerek Kızılay gerek AFAD bu çadırların projelerini alıp ülkemizde üretsinler istiyorum. Hayatı süratle normalleştirmek için insanlarımızın temel ihtiyaçlarını eksiksiz tamamlamamız gerekiyor, barınma ve beslenme büyük önem teşkil ediyor. Ara karar aldık bu kararla online sisteme geçelim yurtlarımızı boşaltıp depremzedelerimizi bu yurtlarda misafir edelim istedik.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme