• Haberler
  • Kars
  • Çıldır Gölü'nde buzun üzerinde horon oynadılar

Çıldır Gölü'nde buzun üzerinde horon oynadılar

Gezginler, Kars'ta buz tutan Çıldır Gölü üzerinde, horon oynadılar.

Çıldır Gölü'nde buzun üzerinde horon oynadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının -19 dereceye düştüğü Kars'ta yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, turistlerin ilgi kaynağı oldu. 

Kars’a gelen turistler Taşbaşı Köyü Yunus Yerinde önce atlı kızaklarla soğuk ve tipiye aldırış etmeden buz üzerinde dörtnala giderek kızak keyfini yaşadı, ardından Karadeniz müziğine eşlik ederek horon oynadı. Gönüllerince eğlenen turistler, buz üzerinde unutulmaz bir gün yaşadı.

"SOĞUKTAN BU KADAR MI KEYİF ALINIR?"

Soğuktan keyif aldığını ifade eden Hülya Durna, “Muhteşem bir soğuk var, ama o soğuktan bu kadar mı keyif alınır? Evet bu kadar keyif alıyoruz. Şimdi kızaklarla gezdik. Oldukça keyifli gidiyor. Gelmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Çıldır Gölü’nün buz tuttuğunu görünce hemen üzerine çıktıklarını belirten Veysel Çukurçay ise “Bize önce buz tutmadığını söylediler. Ama geçerken gördük, uğrayalım dedik. Çıldır muhteşem, gölü muhteşem.” diye konuştu.

Öte yandan atlı kızaklarla beyazlar içerisinde masalsı yolculuğa çıkan vatandaşlar unutulmaz bir an yaşarken, Çıldır Gölü’nün simgesi haline gelen atlı kızaklarla yolculuk havadan görüntülendi.

Bakmadan Geçme