• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Tanal ile AK Partili Belediye Başkanı İsmail Say arasındaki atışma sürüyor

CHP'li Tanal ile AK Partili Belediye Başkanı İsmail Say arasındaki atışma sürüyor

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say arasında, sosyal medyada başlayan atışma sona ermedi.

CHP'li Tanal ile AK Partili Belediye Başkanı İsmail Say arasındaki atışma sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her şey, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, 6 Ekim’de Meclis’te yaptığı konuşmasını Twitter hesabından paylaşması ile başladı.

Tanal o konuşmasında, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ile ilgili iddialarda bulundu. İddialar, kamu kaynaklarının israf edildiği, eş dost ve akrabaların liyakatsiz biçimde personel Belediye’ye alındığı, ilçelere kamu hizmetinin ulaşmadığı iddialarında bulundu.

“NEDEN YORUMLARI KAPATTINIZ, NEDEN KORKUYORSUNUZ?”

Aynı gün Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ı da etikete alarak, “Belediyeniz tarafından satılan gayrimenkullerin listesini ve alıcıların açıklar mısınız? Ayrıca mesajınızı neden yorumlara kapattınız? Biraz şeffaf olun vatandaşın yazdığı yorumları görelim. Neden korkuyorsunuz?” ifadelerini paylaştı.

150 BİN LİRALIK ASLAN HEYKELİ

Yine 6 Ekim’de TGRT anahaber sunucusu Ekrem Açıkel’in, Edremit Belediyesi tarafından 150 bin Lira harcanarak yapıldığı, daha sonra da tepkiler nedeniyle kaldırıldığı iddia edilen Urartu aslanı heykeline dair haberini paylaştı.

MAHMUT TANAL’A VİDEOLU YANIT

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, Tanal’ın söz konusu iddialarına, Edremit Belediyesi TV üzerinden yayımladığı videolu açıklaması ile yanıt verdi. İsmail Say, o açıklamasında şunları söyledi:

“Mahmut Tanal’ın Meclis’teki konuşmasında Van ve kısmen Edremit Belediyesi ile ilgili belediyemizi töhmet altında bırakan iddiaları oldu. Mahmut Tanal, belediyemizdeki bir kısım gayrı menkullerin eşe dosta peşkeş çekildiğini iddia etmiştir. Bu iddia tamamen asılsızdır, iftiradır. Bu noktada herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Varsa da, kamuoyuyla ve savcılıklarla paylaşılmasını talep ediyoruz. Buradan kendilerinin müfteri olduğunu, asılsız iddialarla belediyemizi töhmet altında bıraktıklarını tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Maalesef ki belediyemizin, özellikle 3 buçuk, 4 yıldır başarılı çalışmalarından dolayı bir hazımsızlık yaşıyorsunuz, bunu da buradan görüyoruz. AK Parti belediyesi olarak, Edremit’in 40 yıla yakın çözülmeyen altyapıdan tutun imarına kadar, imarından yollarına kadar birçok soruna el attık ve bunların hiçbirini, belediyemizi ağır bir borç altına koymadan çözdük. Kendi öz kaynaklarımızı geliştirdik, işgal altında olan gayrimenkullerimizi temizledik. Sadece son 3 yılda 60 kilometre yol açtık. Bu tür aslı astarı olmayan iddiaların da, bizim aşkımızı ve şevkimizi herhangi bir şekilde kırmayacağı kanaatindeyiz. Sayın Tanal’a çağrımızdır; kendisi eline tutuşturulan, hiçbir aslı astarı olmayan bilgilerle uğraşacağına İzmir, İstanbul Belediyesine el atsın. Akmayan sularla ilgilensin, 2022’de ellerinde bidonla sokakta bekleyen vatandaşımızın sorunlarıyla ilgilensin. Ve yine 2022’de İstanbul’da çalışmayan, yanan metrobüslerle ilgilensin. Ve maalesef alışkanlık haline getirdiğiniz yalan, iftira siyasetinden vazgeçin.”

İSMAİL SAY YORUMLARI KAPATTI

İsmail Say, o paylaşımını yoruma kapattı.

Bunun üzerine Mahmut Tanal, Edremit Belediyesinin imar uygulamasına eşi dostu kayırdığına, İmar Kanunu’nun 18. maddesine istinaden hayata geçirdiği imar düzenlemeleriyle mağdur ettiğine, Başkan İsmail Say tarafından, Edremit Belediyesi yöneticilerine WhatsApp grubu üzerinden kendisini hedef alan Twitter paylaşımları yapması emrini verdiğine, sosyal ve kültürel faaliyetler için ayrılan bütçelerin gerçeği yansıtmadığına, Özel Kalem Müdürü Muhammed Ali Say başta olmak üzere çok sayıda akrabasını belediye personeli olarak işe aldığına dair twitt dizisi paylaştı.

“ATTIĞIM SON TWETT OLSUN, MUHATAP ALINMAYA DEĞMEZSİN”

Edremit Belediyesi İsmail Say ise, o paylaşımlara, en son attığı twett ile, “Yıllardır yönettiğiniz kentler çöplükten, çukurdan, susuzluktan geçilmiyor. Ama Senden medet umanlar; senin dümenine su taşıyarak yalan yanlış bilgilerle keşke Van’ımıza ve şehrin algısına ne kadar zarar verdiklerini bilselerdi. Sana dair son twetim olsun Mahmut Tanal. Muhatap alınmaya değmezsin. Kaç gündür attığın iftiraların hiçbirini ispatlayamadığın gibi işi sulandırmaya devam ediyorsun. 70 yıldır bu memlekete zarardan zulümden gözyaşından başka bir şey vermediniz.” diye yanıt verdi.

Bakmadan Geçme