• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Öztunç: ''Kurdukları çadırlar dahi afete dayanıksız''

CHP'li Öztunç: ''Kurdukları çadırlar dahi afete dayanıksız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sel felaketleri ardından açıklamalarda bulundu.

CHP'li Öztunç: ''Kurdukları çadırlar dahi afete dayanıksız''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan sel felaketi ardından özellikle deprem bölgesinde afet çadırları ve birçok yaşam alanı zarar gördü. 

CHP'li Öztunç, yaşanan sel felaketi ardından açıklamalarda bulundu. 

Öztunç, yaptığı açıklamada, ''Deprem sonrasında kurdukları çadırlar dahi afete dayanıksız. Bu ya beceriksizliktir ya da umursamazlıktır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, açıklamasının devamında, “Yaşanan sel nedeniyle yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, kayıp yurttaşlarımızın biran önce sağ bulunmasını temenni ediyorum. Maalesef coğrafyamız, kader değil keder planıyla karşı karşıya bırakıldı. Bu kederin sebebi ise AK Parti’dir. Pandemide maske dağıtmaktan aciz AK Parti, depreme uğramış kentlerde yurttaşların diğer afetlere maruz kalmasını önleyecek bir akla sahip değil.'' ifadelerini kullandı.

''AK Parti’DEN AFETE DİRENÇLİ KENT BEKLENTİLERİ SONA ERMELİ''

Deprem ve sel felaketlerinin ardından yaşananlara da değinen Öztunç “Çadırların kurulacağı alanın, sel gibi afetlere, yağmura dayanıklılığının gözetilerek belirlenmesi, kurulacak zeminin buna göre hazırlanması gerekirdi. Acele, düşünülmeden yapılan işler. Aynı akıl, Kahramanmaraş’ta fay hattına yakın, depremlerde ağır zarar gören bölgede konut inşa ettirmek için ihale yaptı. AK Parti’den afete karşı dirençli kent beklentileri sona ermeli.” diye konuştu.

''DEPREM OLUR ÇADIR DAĞITAMAZLAR, SEL OLUR KURDUKLARI ÇADIRLARDA İNSANLAR ÖLÜR''

İktidarın beceriksiz olduğuna yönelik eleştirilerde bulunan Öztunç, “Yangın olur söndüremezler, pandemi olur maske dağıtamazlar, deprem olur çadır dağıtamazlar, sel olur kurdukları çadırlarda insanlar ölür. Bunlar hep beceriksiz ve liyakatsiz yönetimin sonuçları. Bunlardan kurtulmanın ve aklı başında, liyakatli, işi bilen insanların yönetime getirme zamanı geldi.” dedi.

Bakmadan Geçme