Tuşba Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Van'ın Tuşba Belediyesi, kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle YYÜ yerleşkesinde besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Tuşba Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'da kar yağışı ve dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, belediye ekipleri yiyecek bulmakta zorluk çeken yüzlerce sokak seferber oldu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Tuşba ilçesinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) civarında yiyecek arayan sokak hayvanlarının görülmesi üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Sokak hayvanlarına yıl boyunca mama desteği sunan Tuşba Belediyesi, desteklerini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Van YYÜ yerleşkesine gelen belediye ekipleri, torbalar içinde getirdikleri mama ile yüzlerce hayvanı besledi.

“SOKAK HAYVANLARINA DOST BİLİNCİYLE YANAŞALIM”

Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz günün 24 saati üniversitemizde çalışmalarına devam ediyorlar. Rutin olarak yaptığımız işlerin dışında, biraz daha ağırlık vererek buradaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitede sokak hayranlarına genelde bakıyorlar ancak bunun dışında, bu işlerden görevli üç arkadaşımız var, iki günde bir yemleme çalışmalarını yapıp, Van YYÜ’den ayrılıyorlar. Saldırgan ve küpesiz olan hayvanlarımız varsa, ekiplerimiz bu hayvanları alıp Büyükşehir Belediyesi Hayvan Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakımlarını yapıp tekrar aldıkları noktaya bırakıyorlar. Buradan da vatandaşlarımızdan sokak hayvanları konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Köpeklere saldırganlık yönüyle yanaşmayıp, dostlarımız oldukları bilinciyle yanaşırlarsa, onlar da saldırganlıklarından vazgeçecekler.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme