Milletvekili Karadağ'dan nükleer sızıntı uyarısı

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Metsamor Nükleer Santrali'nin Doğu sınır hattı için tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.

Milletvekili Karadağ'dan nükleer sızıntı uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evvelki akşam Ermenistan-Gürcistan sınırında meydana gelen ve Iğdır, Ardahan ve Kars'tan da hissedilen 5.3 şiddetindeki depremin ardından gündeme gelen Metsamor Nükleer Santrali ile ilgili bir uyarı da, TV programcısı Güven İslamoğlu'nun ardından, Iğdır MHP Milletvekili Yaşar Karadağ'dan geldi. 

IĞDIR'A 16 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Karadağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın açıklaması yaparak, sös zkonusu santralin artık kapatılma zamanının geldiğini ifade etti. Santralin, Iğdır'a sadece 16 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydeden Karadağ, 1977 yılında inşa edilen ve çok sayıda uluslararası kuruluş tarafından dünyadaki 443 nükleer santralin en tehlikelisi ilan edilen santralin artık kapatılma zamanının geldiğini ifade etti.

IĞDIR, KARS, VAN, AĞRI, ERZURUM İÇİN TEHLİKE

Karadağ, "Reaktörlerin soğutulmasında kullanılan atık suyun Aras Nehri vasıtasıyla Hazar Denizine kadar ulaştırılması nedeniyle Metsamor Nükleer Santrali, Hazar'a kıyısı olan tüm ülkeler için de ciddi bir risk taşımaktadır. İhtmal büyük bir depremde Metsamor Nükleer Santralinin yayacağı radyasyon Iğdır, Kars, Van, Ağrı, Erzurum illerimizi yaşanamaz hale getirecektir. Halihazırda günümüzde bile Iğdır ve çevresinde son yıllarda kanser vakalarının artması, bitki örtüsünde kurumalar yaşanması ve verimliliğin azalması, kanser vakalarının artması, bitki örtüsünde kurumalar yaşanması ve verimliliğin azalması, sınıra yakın yerlerde hayvanların sakat doğma oranının artması gibi olumsuz gelişmeler bölge halkımızda ciddi endişelere neden olmaktadır. Benzer şekilde reaktörün soğutulmasında kullanılan atık suyun Aras Nehri'ne dökülmesi de halkımızın endişelerini artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme