Isırığı tırnak deliyor

Avustralya'da sadece ısırığıyla insan tırnağını delebilen örümcek bulundu. Yetkililer örümceğin boyutu ve işlevi karşısında şok oldu.

Isırığı tırnak deliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avustralya'da yer alan bir sürüngen parkı, uzmanlar tarafından ‘mega örümcek’ adı verilen bir huni ağı örümceğinin fotoğrafını paylaştı. Avustralya Sürüngen Parkı'ndan Mega Örümcek hakkında verilen bilgilere göre, örümcek ortalama 1 ila 5 santimetre boyutuna kıyasla 8 santimetre ölçüyor. İnsan tırnağını ısırabilen bu örümceğin neredeyse 2 santimetre uzunluğunda da dişleri bulunuyor. Park, Mega Örümceğin tipik bir huni ağı örümceğine oranla kabaca iki katı büyüklükte olduğunu ve tarantula ile de karıştırabileceğini ifade etti. 8 santimetrelik huni ağı örümceğinin 2 santimetre uzunluğundaki dişleri dikkat çekerken, park çalışanı Michael Tate, "Daha önce hiç bu kadar büyük bir huni ağ örümceği görmedik." dedi. 

Panzehirin yılda 300 hayat kurtardığı bildirilirken, ‘mega örümceğin"’zehri de panzehir için alınacak. Yetkililer şimdi benzer büyük örümcekleri bulma umuduyla, nereden geldiğini bulmak için bağışçıyı arıyor.

Bakmadan Geçme