Burası İsveç Alpleri değil, Erzurum Yedigöller

'Sakin şehir' unvanı alan Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Yedigöller, seyahat meraklılarına yepyeni bir deneyim sunuyor.

Burası İsveç Alpleri değil, Erzurum Yedigöller
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum'un, 11'inci 'Cittaslow' yani sakin şehri seçilen Uzundere ilçesindeki Yedigöller, eşsiz manzarasıyla turizmin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor. 

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz sınırında, Erzurum ile Artvin'in kesişme noktasında yer alan ve Karadeniz ikliminin hakim olduğu Uzundere'deki Yedigöller; yakınındaki Tortum Şelalesi, iki dağ arasında mavi suların oluşturduğu göller ile çevresindeki yeşil bitki örtüsünün buluştuğu, temiz havası ve doğal güzellikleriyle Çoruh Vadisi'nin önemli turistik lokasyonları arasında bulunuyor.

Aynı ilçedeki Tortum Gölü havzasından sızan suların oluşturduğu irili ufaklı 7 gölden ismini alan bölge, göl kenarında faaliyete geçen bungalov evleriyle yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukla ziyaret ettiği turistik alanlar arasında yer alıyor.

"BİRAZ AYDER, BİRAZ UZUNGÖL" 

Konuyla ilgili bilgi veren Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, "Şu an gördüğünüz manzara biraz Ayder, biraz Uzungöl, biraz Trabzon, biraz Artvin." dedi.

Aktoprak, salgın sonrası insanların turistik destinasyonlar aradıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu güzel doğanın tadını çıkarmak için bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Doğanın bin bir rengi, çeşidi burada adeta ete kemiğe bürünmüş halde. Yedi gölden müteşekkil olan, turistlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, treking, yürüyüş, alternatif sporlar yapabilecekleri, aynı zamanda gastronomi açısından çok zengin olan bölgemizin yöresel tatlarını tadabilecekleri harikulade bir lokasyondayız. Her yıl yüzbinlerce insan gezmek ve doğanın nimetlerinden faydalanmak için buraya geliyor."

Rize'nin gözde turizm merkezi Ayder Yaylası ile Trabzon'un Çaykara ilçesindeki doğa harikası Uzungöl'de bulunan bungalovların benzerini Yenigöller'e yaptıklarını anlatan Aktoprak, "Amacımız ve mücadelemiz gelen tüm hemşerilerimizin doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda harikulade tatlarımızı tatmalarını sağlamak ve aynı zamanda konaklama ihtiyaçlarını karşılamak." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme