Van Gölü severler soğuk dinlemiyor

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde hava sıcaklığının düşmesine rağmen Van Gölü sahillerinde yoğunluk devam ediyor.

Van Gölü severler soğuk dinlemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz sezonu boyunca  hafta sonu tatili için ilçeye gelen tatilcilerle birlikte Tatvan sahilinde yoğunluk yaşandı. Turistler ve ilçede yaşamını sürdüren vatandaş,  sezon boyunca temiz hava almak ve gezmek için Tatvan sahiline akın etti.

“SOĞUKLARA RAĞMEN YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR”

Sezonun bitmesine ve  havaların soğumasına rağmen Tatvan sahilinde yoğunluk devam ediyor. Vatandaş Necip Kızılağaç, “Şu anda Tatvan Sahil Parkını geziyorum. Burası gerçekten çok güzel. Belediyemiz çok emek sarf etmiş. Hafta sonları il ve ilçelerden gelenler çok oluyor. Şu anda pandemiden dolayı millet fazla gelemiyor. Tatvan sahiline kış gelmesine rağmen hala yoğunluk devam ediyor. Yaz ayları çok kalabalık, akşamları daha bir kalabalık oluyor. Fuar zamanında zaten yer olmuyor. Millet Ramazan aylarında buraya geliyor iftarını açmaya.” diye konuştu.

“BAYAĞI SOĞUK OLUYOR AMA VAZGEÇİLMEZ YERİMİZDİR"

Havaların soğumasına rağmen sahillerden vazgeçemediğini söyleyen vatandaş Rümeysa Çakmak’da, “Havalar soğuyunca burası bayağı soğuk oluyor ama vazgeçilmez yerimizdir. Tatvan’da gezilecek birçok yerlerden bir tanesi sahil. Zaten yakında gideceğim ve burayı çok özleyeceğim. Gerçekten Tatvan sahili çok güzel ve her geçen gün gelişiyor. Geçen seneye oranla bakarsak gerçekten çok güzel bir çevre düzenlemesi var ve gayet güzel olmuş.” ifadelerini kullandı.

Havanın soğuk olmasına rağmen Tatvan sahilinde gezintiye çıktığını söyleyen Barış Arman ise “Tatvanlıyım, burada yaşıyorum. Memleketimiz güzel.” dedi.

Bakmadan Geçme