Van Gölü'ne dalmayan kimse kalmayacak

Bitlis'in Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener tarafından 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriyor.

Van Gölü'ne dalmayan kimse kalmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği daha önce konuyla ilgili geliştirdikleri projeyi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunmuş, proje kabul almıştı. Projenin kabul almasının ardından Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yüzme havuzunda dalgıçlık temel eğitim derslerine başlandı.

Dersler kapsamında 25 kişiye ilk olarak teorik dersler verildi. Tamamlanan teorik derslerin ardından havuza getirilen dalış ekipmanlarıyla birlikte pratik dalışlar gerçekleştirildi. Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener, dalgıçlığın püf noktaları hakkında da bilgi vererek su altında yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“VAN GÖLÜ’NE DALMAYAN KALMAYACAK”

Proje ile ilgili bilgiler veren Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener, proje sonunda Van Gölü’ne dalmayan kimsenin kalmayacağını belirtti. Şener, “Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Derneği’nin buradaki gençlerimiz için yapmış olduğu bu projede dalış eğitimi için geldik. Buradaki vatandaşlarımızın Van Gölü’nü kullanılması için temel seviyede sportif alanda dalış eğitimi veriyoruz. Van Gölü’nün su altı güzelliklerini görmeleri, o duyguyu tatmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda 25 öğrencimiz var. Öyle tahmin ediyorum ki bu proje sonunda Adilcevaz ve çevresinde Van Gölü’ne dalmayan kalmayacak.” diye konuştu.

“VAN GÖLÜ GİZEMİNİ KORUYOR”

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol ise İçişleri Bakanlığına sundukları proje kapsamında Adilcevaz İlçesi’nde dalgıçlık eğitimlerine başladıklarını söyledi Birol, “Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yüzme havuzunda dalgıçlık temel eğitim derslerine başladık. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından projemiz onaylandı. Bu proje kapsamında ekipmanlarımızı temin ettik. Tahsis edilen paranın bir miktarını da eğitim giderleri için ayırdık. Bugün eğitimlere başladık. Önümüzdeki yıl hedeflediğimiz programı devam ettiriyoruz. Adilcevaz’da geniş kapsamlı bir dalış okulu yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü Van Gölü havzasında ciddi anlamda böyle bir okul yok. Yapacağımız tesisin göl kenarında olması için projelerimiz hazırlandı. Büyük bir övgüyle karşılanacağını düşünüyoruz. Bitlis, Adilcevaz bu işe hasretti. Van Gölü’nü kullanamıyorduk. Şimdi Van Gölü’nü her yönüyle kullanacağız. Mikrobiyalitleriyle, Rus batıklarıyla bunlar gün yüzüne çıkacaktır. Van Gölü gizemini koruyor ve bizlerde bu gizemin içerisinde yerimizi alacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme