Tekstil atölyeleri kadınlara ekmek kapısı oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan tekstil atölyeleri, birçok kadına kazanç sağlıyor.

Tekstil atölyeleri kadınlara ekmek kapısı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekstil atölyelerinde çalışan kadınlar, hem üretime hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Atölyede çalışan kadınlar, Doğu Anadolu Bölgesinde kadınlara daha fazla iş olanağı sunulmasını ve istihdam oluşturulmasını istiyor.

“KADINLARA DAHA FAZLA OLANAK SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUM”

Tekstillerde erkeklerden çok kadınların çalıştığını dile getiren tekstil çalışanı Cansel Ateş, “Yaklaşık 4 yıldır bu işi yapıyorum. Kadınlara daha fazla olanak sağlanmasını talep ediyorum. Ortam, iş ve sağlık açısından çok iyi bir yer. Tekstillerde erkeklerden çok kadınlar var. İlla bir okul okumamıza ya da lisansımızın olmasına gerek yok. Bu da asıl bir meslektir. Her yerde de bunu dile getirebilir ve çalışabiliriz. Her türlü alanda kendimize destek verebiliyoruz.” dedi.

“KADINLARA  DAHA ÇOK İŞ İMKÂNLARININ TANINMASINI İSTİYORUZ”

Kumaşların kadın eliyle şekillendirilip, yurt dışına ihracat edildiğini belirten tekstil çalışanı Semiha Kutay ‘da, “Kadınlar istediği zaman yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Kadının elinin değdiği her şey bence çok daha güzelleşiyor ve daha farklı bir hale geliyor. Biz bu konuda kadınlara yönelik daha çok iş imkânlarının tanınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“ŞU AN EN İYİ DESTEKÇİLERİMİZ KADINLAR”

Yönetici Mesut Küntaş ise,  “20 yıldır bu işteyim. İlk olarak çıraklıktan başladım. Daha sonra modelistlik yaptım. Artık kendi memleketimize dönüp tekstil işi yapıyoruz. Kadınlara iş imkânı vererek ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kesim, dikim, ütü ve paket gibi işleri yapıp ürünleri Fransa’ya ihraç ediyoruz. Şu an en iyi destekçilerimiz kadınlar ve onlarla beraber bu işi başaracağımıza inanıyorum. 15’ten fazla kadın çalışanımız var ve amacımız bunu 200’lere çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme