'Kar kaplanları' zorlu mücadeleye devam ediyor

Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımda mağduriyet yaşanmaması, hastaların mahsur kalmaması için gece gündüz köy yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor.

'Kar kaplanları' zorlu mücadeleye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin dağlık ve engebeli coğrafyasında zor koşullarda çalışan "kar kaplanları", ulaşımın kesintisiz sağlanması için tüm zorluklara göğüs geriyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yüksek rakımlı ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine rağmen karla mücadele eden ekipler, kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için bazen günlerce evlerine gidemiyor. Kardan dolayı kent merkezi ile bağlantıları kesilen köylerde gece gündüz çalışan ekipler, hasta kurtarma operasyonlarında da sağlık ekiplerinin köylere ulaşmasında önemli görev üstleniyor.

"50 İŞ MAKİNESİ 75 PERSONELLE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Sehi Ormanları bölgesindeki Aşağıölek köyünde gece yürütülen karla mücadele çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi merkez şantiye şefi Nail Aşit, kentte 12 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüren kar nedeniyle yolların kapandığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat esasıyla çalıştığını anlatan Aşit, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın huzuru, gidiş ve gelişlerini rahatlıkla sağlayabilmek için tüm ekiplerimiz seferber oldu. İl genelinde 10 şantiye, 50 iş makinesi ve 75 personelle karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz."

"GÜNLERCE EVLERİNE GİDEMEYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Karla mücadele çalışmalarının özveriyle yürütüldüğünü vurgulayan Aşit, "Haftalarca evine gitmeyen arkadaşlarımız var. Bazıları evlerine gidip bir veya iki saat çocuklarıyla zaman geçirdikten sonra tekrar işlerinin başına dönüyor. Zorluklara göğüs geriyoruz. Çok sert bir iklimde yaşıyoruz. Çok sarp yerlerde köylerimiz bulunuyor. Çığ tehlikesiyle mücadele ediyoruz. Bitlis, Türkiye'de en çok kar alan illerinden biri." ifadelerini kullandı.

Zaman zaman asılsız ihbarlardan dolayı asıl hastalara ulaşmakta zorlandıklarının altını çizen Aşit, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleriyle koordineli çalıştıklarını aktardı.

112'ye gelen çağrıların kendilerine de düştüğünü aktaran Aşit, "Yolu açıp köye gittiğimizde ihbar asılsız olunca bu durum arkadaşlarımızın motivasyonunu etkiliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bizi, devletimizi ve arkadaşlarımızı meşgul etmesinler." diye konuştu.

Bakmadan Geçme