İşte kafasına buz düşen çocuğun son durumu!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde gerçekleşen talihsiz olayda kafasına düşen buz kütlesi nedeniyle beyin kanaması geçiren 15 yaşındaki Hasan Karataş, sağlığına kavuştu.

İşte kafasına buz düşen çocuğun son durumu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede 14 Mart'ta kaldırımda yürürken kaldırımda yürüdüğü esnada kafasına buz düşen lise öğrencisi Karataş, olay yerindeki eczanede yapılan müdahale sonrası  ambulansla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontroller neticesinde beyin kanaması geçirdiği belirlenen Karataş, hastane başhekimi olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökmen Reyhanlı tarafından ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyatla hayata tutunan Karataş'ın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Reyhanlı,  yaptığı açıklamada, kafasına kar ve buz kütlesi düşen Hasan Karataş'ın hastaneye getirildiği zaman bilincinin yarı kapalı olduğunu söyledi.

"GENEL DURUMU ŞU AN ÇOK İYİ"

Çekilen tomografilerde hastanın beyin kanaması geçirdiğini tespit ettiklerini belirten Reyhanlı, şunları kaydetti:

"Vakit kaybetmeden hastamızı ameliyata aldık. Kafatasında ciddi kırıklar vardı. Beyin kanamasından dolayı kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyordu. Biz de vakit kaybetmeden ameliyatı yaptık ve kanamayı durdurduk. İkinci gün kırıklarının büyük olmasından dolayı başka bir kanama daha gelişti ve ikinci kez ameliyata aldık. Hastanın genel durumu şuan çok iyi ve bilinci yerinde. Serviste takibi devam ediyor ve kısa sürede taburcu etmeyi planlıyoruz."

"BİNA SAKİNLERİNİN DİKKAT ETMESİNİ İSTİYORUM"

Olay anını hatırlamadığını ve arkadaşlarından öğrendiğini dile getiren  Karataş ise "Kar ve buz parçaları aynı anda önüme ve başıma düşmüş. Oradaki eczanede pansuman yaptıktan sonra beni ambulansla hastaneye getirmişler ve ameliyat yapmışlar. Bina sahiplerinin dikkat etmesini ve çatılarındaki karları, buzları temizlemelerini istiyorum." diye konuştu.

"ÖNLEM ALSINLAR VE ÇATILARINI TEMİZLESİNLER"

Ameliyattı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür eden anne Güleser Karataş' da,  "Doktor ve hastane çalışanları çok ilgilendi. Allah hepsinden razı olsun, çocuğumun durumu şuan iyi. Buradan bina sahiplerine ve ilgililere de seslenmek istiyorum, önlem alsınlar ve çatılarını temizlesinler. 8 gündür hastanedeyiz, çok zor günler atlattık." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme