Hava soğuk demediler, yüzdüler

Bitlis'te vatandaş havalar soğudu demedi, Nemrut Krater Gölü'nde 2 bin 250 rakımda yüzmenin tadına vardı.

Hava soğuk demediler, yüzdüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Krater Gölü, yaz kış demeden vatandaşın akınına uğruyor. Havaların soğumasıyla birlikte özelikle ilçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Fakat bu duruma aldırış etmeyen vatandaş, yazın son günlerinin tadını çıkarmak ve yüzme keyfini doyasıya yaşamak için kendini su sıcaklığının eksi derecelerde olduğu Nemrut Krateri'nin buz gibi serin sularına bırakıyor.

“BURASI GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE ÖZEL BİR YER "

Arkadaşlarıyla birlikte Nemrut Krater Gölü'ne gelen vatandaş Nafiz Tüzün, krater gölünün buz gibi suyunda yüzmenin ayrı bir keyif verdiğini söyledi. Su sıcaklığının bu dönemlerde eksi 15 dereceleri bulduğunu söyleyen Tüzün, “Burası doğal güzelliğiyle gerçekten bambaşka bir yer. Havası, suyu ve manzarasıyla muazzam bir yer. İnanın tatil için çok çok uzaklara gitmeye hiç gerek yok. Burası tatil için başlı başına uygun ve bir o kadar güzel bir yer. Nemrut'un buz gibi suyunda serinliyoruz. Burada ilk defa yüzdüm. Burası gerçekten çok güzel ve özel bir yer. Herkesin gelip görmesini de kesinlikle tavsiye ederim.” dedi.

“HERKESE BU MEVSİMDE BURADA YÜZMEYİ TAVSİYE EDİYORUZ "

Bu mevsimde ilk defa Nemrut’ta yüzme imkânı bulduğunu dile getiren Turgut Sancak ise, suyun bir hayli soğuk olduğunu ancak yüzme keyfinin daha ağır bastığını söyledi. Sancak, “Havanın ve suyun soğuk olmasından dolayı genelde kimse bu mevsimde, burada yüzmeye cesaret edemez. Ama biz birkaç kafadar arkadaşımızla yüzme keyfini yaşamak için kendimizi Nemrut’un soğuk sularına bıraktık. İlk başta biraz üşümüş olsak da su çok güzel. Bir hayli eğlendik. Herkese de gelip bu mevsimde bile burada yüzmeyi tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme