Hacivat ve Karagöz bu sefer depremzede çocukları güldürdü

Bitlis Ahlat ilçesinde konaklayan depremzede çocuklar için moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi. Depremzede çocuklar oynanan Hacivat ve Karagöz oyunuyla güldü

Hacivat ve Karagöz bu sefer depremzede çocukları güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitlis Ahlat'ta  konaklayan depremzede  çocukların depremin etkisinden çıkabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlçede organizasyon işiyle uğraşan gönüllü genç Emir Keskin tarafından organize edilen moral etkinliğine, Ahlat Kaymakamlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Tiyatro BİSAD destek verdi. Ahlat Gençlik Kampı’nda düzenlenen etkinliğe aileleri ile birlikte katılan depremzede çocuklara palyaço gösterisi, yüz boyama etkinliği ve Hacivat - Karagöz oyunu sergilendi. Etkinlik boyunca eğlenceli vakit geçiren çocuklara pasta da kestirilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Program öncesi konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, şu bilgileri verdi:

"Çocuklarımızın bir nebzede olsa yüzlerini güldürmek amacıyla arkadaşlarımız sağ olsunlar bir organizasyon yaptılar. Elimizden geldiği kadar mümkün mertebe sizlerin yanında olmaya çalışacağız. Bu konuda da Ahlat halkına da hakikaten sizlerin nezdinde bir kez daha müteşekkiriz. Bundan sonraki hayatınızda Ahlat’ın bir kültür elçisi olacağınızı düşünüyorum. Burası Sultan Alpaslan’ın adımını attığı yer. Malazgirt Savaşı’nı kazandığımız yer. Dolayısıyla her yeri şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulandığı topraklar.  Ne desek ne söylesek bazı acıları hafifletemeyiz ama Cenab-ı Allah hepimizi korusun, ülkemize de selamet versin. Vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet etsin, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah ülkemizi afetlerden korusun.” 

Bakmadan Geçme