Ellerinin boyasıyla aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan ev kadınları, hem üretiyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Ellerinin boyasıyla aile ekonomisine katkı sağlıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatvan’da kadınlara yönelik faaliyet gösteren aile destek merkezi tarafından açılan çeşitli kurslar kadınlara hem meslek öğretiyor hem de para kazandırıyor. Aile destek merkezinde açılan kokulu taş, polimer, el sanatları gibi kurslar, kadınların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

"HEM DOSTLUK HEM MESLEK KAZANIYORLAR"

Kursiyer olarak başladığı yerde 3 yıldır öğreticilik yaptığını söyleyen Nurhan Kızılşah, “20 öğrencim var. Öğrencilerime polimer, el sanatları, atık geri dönüşüm malzemeleri, kokulu taş, taş boyama gibi ürünler yaptırmaktayız. Öğrencilerimiz burada hem dostluk kazanmış oluyor hem de meslek edinmiş oluyorlar. Öğrencilerimiz burada rehabilite oluyorlar. Burası bizim ve kursiyerlerimiz için çok güzel bir yer. Bize bu imkânları sağlayan kaymakamlık, vakıf ve halk eğitim merkezi yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

"İLERİDE BELGE ALIP KENDİ İŞİMİ YAPABİLİRİM"

Evlerinde bulunan atıl durumdaki malzemeleri kursa getirerek değerlendirdiklerini söyleyen kursiyer Sevgi Şengül de, “Bu yıl ilk defa böyle bir kursa geldim. Kurstan gayet memnunum. Burada polimer, kokulu taş, dekoratif el sanatları etkinliklerini yapıyoruz. Evde atık malzemelerimizden yeni ürünler çıkartıp burada değerlendirebiliyoruz. Ev hanımıyım ve gayet memnunum. İyi ve motive edici bir yer. Hocalarım başta olmak üzere bize bu imkânı sunan insanlara çok teşekkür ediyorum. Burada güzel ürünler yaparak ayrıca ek gelir de kazanabiliyoruz. Yaptığımız ürünleri burada satabiliyoruz. İleride belge alıp işlerin daha da üst yüzeye çıkartmak gibi bir imkânımız da var. Bu konuda bize destek olan herkesten Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Ev hanımlarımız evde oturup günlerini boşu boşuna öldürmesinler.” diyen ev kadını Şengül, şöyle devam etti:
“Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum ve katılmalarını istiyorum. Burada neşeli bir ortamımız var. Arkadaşlıklarımız çok güzel, hocalarımız çok iyi ve motive edici bir yer. Bütün ev hanımlarımızın katılmasını istiyorum.”

Bakmadan Geçme