Büyük Bitlis buluşmaları kültürel etkinlikler ve yaz konserleri başlıyor

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünün 'Büyük Bitlis buluşmaları kültürel etkinlikler ve yaz konserleri' kapsamında kutlanması planlanıyor.

Büyük Bitlis buluşmaları kültürel etkinlikler ve yaz konserleri başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü, Valilik, Belediye, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ortaklığıyla 5-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği kutlama programı kapsamında 5 Ağustos'ta Manuş Baba, 6 Ağustos'ta İlyas Yalçıntaş, 7 Ağustos'ta Mehmet Erdem ve 8 Ağustos'ta Zara konser verecek.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tüm Bitlislileri 5-8 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak etkinliklere davet etti.

Bitlis'in tarihe şahitlik eden bir kent olduğunu belirten Tanğlay, şunları kaydetti:

"Şehrimiz 106 yıl önce esaret altındayken, 8 Ağustos'ta düşmandan temizlenerek kurtuluşunu, yeniden doğuşunu ilan etti. Bu anlamlı ve büyük gün, 106 yıldır olduğu gibi bu yıl da şehrin tüm paydaşları ve tüm vatandaşlarımızın coşkuyla yer alacağı farklı etkinliklerle kutlanacak. Belediye olarak bu noktada hazırlıklarımızı tamamladık. 5 Ağustos'ta saat 16.30'da başlayacak kurtuluş günü etkinliklerimiz akşam saatlerine kadar devam edecek. Tüm Bitlislileri kutlamalara davet ediyor, kurtuluş günümüzün şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Bakmadan Geçme