Bu çocuklar çok yetenekli

Bitlis Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okullarında ürettikleri boyalarla, ildeki tüm okulların ihtiyacını karşılıyor.

Bu çocuklar çok yetenekli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitlis Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesinde öğrencileri, maske ve dezenfektan üretiminin ardından şimdi de, döner sermaye yöntemiyiç ve dış mekan duvar boyası üretiyor. Döner sermaye ile kurulan atölyede günlük ortalama 1 ton kapasitesinde üretilen boyalar, ildeki 732 okula gönderiliyor. 

PİYASA İLE REKABET EDEBİLECEK DÜZEYDE ÜRETİM 

Öğrencilere ve okul yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bitlis Milli Eğitim Müdür M. Emin Korkmaz, her yıl okulların bakım onarımları için yaklaşık 12-13 ton boyaya ihtiyaç duyduklarını, bu atölye ile yüzde 30 civarında kâr sağladıklarını söyledi. Talep üzerine piyasaya da boya üretebileceklerini dile getiren Korkmaz,  öğrencilerin hem meslek öğrendiğini, hem de döner sermayeden kazanç elde ettiklerini dile getirdi. Korkmaz, “Her gün 1 ton tavan boyası, plastik boya üretebiliyoruz. Burada hem plastik boya hem tavan boyasını piyasayla rekabet edebilecek düzeyde üretebiliyoruz. Bu bölümde öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte çalışıyorlar. Ürettikleri boyadan elde ettikleri döner sermayeden hem öğretmenlerimiz hem çocuklarımız para kazanıyor. Bunun dışında işi öğreniyorlar.” dedi.

Fiyat olarak piyasa şartlarından daha ucuz üretim gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Korkmaz, “Piyasa fiyatının çok daha aşağısına vermek istemiyoruz. Vatandaşlara verildiğinde ayrı bir fiyat belirleme yetkisi okul idaresindedir. Ben bu anlamda kurulmasında, üretim aşamasında ve üretimde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme