Bitlis'te Nemrut Jeoparkı Bilim Kurulu Toplantısı yapıldı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Bitlis Nemrut Jeoparkı bilim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bitlis'te Nemrut Jeoparkı Bilim Kurulu Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UNESCO süreci çalışmaları, Bitlis Eren Üniversitesi koordinatörlüğünde, akademisyenler, ilgili kurum ve STK’ların katılım ile devam ediyor.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş öncülüğünde, Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Özel ile Bitlis Nemrut Jeoparkı Bilim Kurulu Üyelerinin katılımcıları olduğu Bitlis Nemrut Jeoparkı Projesi çalışma toplantısı yapıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlük Senato salonunda gerçekleşen toplantıda yapılan jeosit araştırmalarında elde edilen bilgiler ve çalışmaların devamlılığı için UNESCO Jeopark ağına katılmak adına yerine getirilmesi gereken kriterlerin maddeleri üzerinde duruldu.

Maddeler tek tek değerlendirildi ve tespit edilen eksikler için çalışma programı hazırlandı.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Özel toplantı ile ilgili açıklama yaptı.

Özel "UNESCO Küresel Jeoparkları koruma, sürdürülebilir kalkınma ve toplum katılımının ortaklaşa uygulanabildiği alanlar olmaları nedeniyle, Dünyada tanınırlıkları giderek artan alanlardır. Uluslararası öneme sahip bu alanlar koruma, eğitim ve sürdürülebilir kalkınma konularında bütünleşik bir yaklaşımla yönetilen alanlardır. Bitlis Nemrut Jeoparkı hem Bitlis hem de bölgesel kalkınmada önemli rol oynayacaktır." diye konuştu.

Bakmadan Geçme