Bitlisliler İzmir'de Bitlis'i anlattı

Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 4. Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendi.

Bitlisliler İzmir'de Bitlis'i anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri'nde başlayan etkinlik 4 gün boyunca devam edecek. Etkinlik süresince ziyaretçilere Bitlis’e özgü yemek ve ürünler tanıtılacak. Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri'nde başlayan ve vatandaş tarafından yoğun ilgiyle karşılanan tanıtım günlerinde çok sayıda Bitlisli esnaf da yer aldı.

"BU ETKİNLİKLER ASLINDA BİZ OLABİLMENİN İDRAKİNİN YAŞANDIĞI ETKİNLİKLER"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, "Bu etkinlikler aslında biz olabilmenin idrakinin yaşandığı, farkındalığını hissettiğimiz, aslında Türkiye olduğumuzu tüm ülkeye ve tüm dünyaya gösterdiğimiz etkinlikler olması sebebiyle çok kıymetlidir. Bu etkinlikler aynı bayrak altında ülkemizin geleceğini daha ileriye, daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte o büyük yolda yürümek için geldiğimiz mekânlardır aynı zamanda." dedi.

“BİTLİSLİLER HAKİKATTEN ÇOK ÇALIŞKANLAR”

Bitlislilerin aynı zamanda İzmirli olduğunu dile getiren CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’de, "Ege’nin her tarafında Bitlisli hemşerilerimiz var. İzmir’deyiz, Ankara’dayız, İstanbul’dayız, Adana’dayız. Bitlisliler Türkiye’nin her yerini yeni yurt edindiler ve buralarda hayata tutunmaya çalıştılar. Bitlislilerin çok temel özellikleri var. Bir kere hakikatten çok çalışkanlar; yani 'ekmeğini taştan çıkarır' derler ya. Sanki bu veciz söz Bitlisliler için söylenmiş. Hangi koşullarda olurlarsa olsunlar gittikleri yerlerde orada düzen tutarlar, kendilerini kabul ettirirler ve iyi uyum sağlarlar. Tıpkı burada olduğu gibi. " diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANI DÖRT BİR GÜZELLİKLE DOLU”

Etkinlikte konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Burada bu tabloyu sizlerle birlikte paylaşmak bizim için mutluluk verici. Türkiye’nin dört bir yanı dört bir güzellikle dolu. " dedi. 

YILIN HER 12 AYINDA TURİZME CEVAP VEREBİLECEK POTANSİYELE SAHİPTİR”

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden abisinin verdiği derin üzüntüyle kısa bir konuşma yapan Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu’da, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilimiz yılın her 12 ayında turizme cevap verebilecek potansiyele sahiptir. Geleneksel kültürü, dünyanın en büyük ikinci krater gölü Nemrut Krater Gölü, Selçuklu medeniyetini içerisinde bulunduran Ahlat ilçesi, çetin kış şartlarının beraberinde getirdiği kış turizmi imkânları, Bitlis ilimizin turizminin bazılarıdır. Sahip olduğumuz bu değerleri tanıtmak amacıyla İzmir’de Bitlis tanıtım günlerinde misafirlerimizi ağırlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Derneği (EBAD) Başkanı Şakir Tutucu ise şöyle konuştu:

"Bitlis ilimizi İzmir’de tanıtmak bize büyük mutluluk veriyor. Çok sevinçliyiz. Doğup büyüdüğümüz insanımızı görmek, yemeğimizi kültürümüzü burada yaşamak ayrı bir sevinç kaynağı. "

4. Bitlis Günleri etkinliğinin açılışına ayrıca; CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Bitlis Eğitim ve Tanıtıma Vakfı (BETAV) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, İzmir yaşayan Bitlisli esnaflar ve çok sayıdaki derneğin temsilcileri hazır bulundu.

Bakmadan Geçme