Bitlis'te öğrenciler için ikna odaları kuruldu

Bitlis'de belirli nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kalan bin 41 öğrenci ikna edilerek yeniden eğitime kazandırıldı. 

Bitlis'te öğrenciler için ikna odaları kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okula devam etmediği belirlenen öğrencilerin eğitimlerine devamlılıklarını sağlamak amacıyla hem şube müdürlerinden hem de öğretmenlerden ekip oluşturdu. 20 ayrı ekiple başlatılan ve 5 ay süren çalışmayla köylerde okullarını terk eden bin 41 öğrenci tekrar okula dönmesi için ikna edildi. 

BİN 41 ÖĞRENCİ OKULA DÖNDÜ

Çalışmayla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, özellikle kırsalda okul terklerinin daha yoğun olduğunu, ancak altyapısal eksiklerin tamamlanmasının ardından, sorunların giderildiğini ifade etti. Kırsalda 101 adet ortaokul bulunduğunu belirten Korkmaz, ‘‘Şu an okul terklerinin olduğu yerler kırsal yerler. Geçmişte kırsalda kız çocuklarının okumalarının önünde problemler vardı. Çocuk ilkokulu bitiriyordu. Ortaokul, lise derken uzun bir süreç oluyordu. Şimdi kapısının önünde ortaokulu bitirdiği için artık böyle bir süreç yaşamıyoruz Kırsalda fiziki altyapımız gayet iyi ve 101 ortaokulumuz var Ortaokulların olmadığı yerler. Kızımız için, annesi için bugünkü çalışmalarımız hayırlara vesile olur inşallah.’’ diye konuştu. 

"ÇOK MUTLUYUM"

Proje kapsamında okuluna dönen öğrencilerden biri Emsal Genç. Sporcu olmak isteyen Emsal Genç'in annesi de proje sayesinde açık öğretim lisesine kayıt yaptırdı. Emsal Genç, hem okula dönmekten hem de annesinin eğitim hayatına devam edecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Emsal Genç, proje sayesinde okuluna döndü. Annesi de, Açıköğretim Lisesi ile eğitimine devam edecek.
 

Bakmadan Geçme