Bitlis'te karla mücadele devam ediyor!

Bitlis'te aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bitlis'te karla mücadele devam ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği kentte, merkeze bağlı Tabanözü köyü yolunda devam eden çalışmaları inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdullah Geylani, açıklamalarda bulundu.

Köy ve mezra yollarındaki çalışmaları anlatan Geylani, "İl Özel İdare olarak 2 bin 500 kilometrelik yol ağımızda bugüne kadar 24 bin kilometrelik yol açma çalışmamız oldu. Arazimiz ve koşullarımız zor. Bu zor koşullarda vatandaşlarımızın yoğun kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için il genelinde 9 şantiyedeki 75 personel ve 55 iş makinesiyle karla mücadele çalışmamızı aralıksız sürdürmekteyiz." dedi.

Bugün itibarıyla 61 köye ulaşım sağlanamadığını bildiren Geylani, "Mart ayında bazı bölgelerde yaklaşık 4,5 metre kar yağdı. Bugüne kadar yağan kar ise 12 metreyi aştı. Kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için 24 saat esasına göre çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme