Bitlis Sağlık Müdürü Demiray: "Hatırlatma dozu aşıları yapılmalı"

Bitlis Sağlık Müdürü Emine Kübra Dindar Demiray, "Hatırlatma dozu aşılarını yapmalarını öneriyorum." dedi.

Bitlis Sağlık Müdürü Demiray: &quotHatırlatma dozu aşıları yapılmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demiray,  kentte nisan ve mayıs aylarında pozitif vakanın hiç olmadığını ancak son zamanlarda testi pozitif olanların sayısında artışın yaşandığını söyledi.

"SAYILAR GÜNDEN GÜNE ARTIYOR"

Temmuz ayında ülke genelinde vaka artışının yaşandığını anlatan Demiray, "Bu Omicron'un alt varyantı. Hem Omicron hem de delta varyantından etkilendiği için bulaşıcılık nispeten fazla. Her gün pozitif testler saptanıyor. Sayılar günden güne artıyor. Filyasyon ekibimiz 24 saat bu hastalarımıza ulaşım sağlıyor." dedi.

Hastanelerde yatışların çok fazla artmadığını bildiren Demiray, kentte testi pozitif çıkan yaklaşık 9 kişinin Kovid-19 servisinde tedavi gördüğünü, yoğun bakımda ise hastanın olmadığını dile getirdi.

Tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Demiray, şöyle konuştu:

“60 YAŞ ÜSTÜ BİREYLERİN HATIRLATMA DOZ AŞISINI YAPMASI GEREKİYOR”

"Özellikle ek hastalığı olan 60 yaş üstü bireylerin hatırlatma doz aşısını yapması gerekiyor. Maske takmaya yine önem vermeliyiz. Rehavete kapılmayalım. Bizi iki yıl çok yoran bu bulaşıcı hastalık, yine yükselme trendinde. Semptomlar nispeten hafif geçiyor. Halkımıza tedbiri elden bırakmamalarını, maske takmalarını ve hatırlatma dozu aşılarını yapmalarını öneriyorum. Tüm hastanelerimizde tedbirlerimizi aldık. Özellikle sağlık çalışanlarında testi pozitif olanları 7 gün takip ediyoruz ve sonrasında başlatıyoruz."

Bakmadan Geçme