Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül yine gözaltına alındı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün yine gözaltına alındı. Aygül, Eylül ayından bu yana 4 kez gözaltına alındı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül yine gözaltına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En son 14 Aralık’ta taciz konulu haberinden sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Sinan Aygül, dün akşam Bitlis AK Parti Milletvekili Vahit Kiler’e hakaret gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. Aygül, Tatvan’da bir benzinlikte gözaltına alındı.

4 AYDA 2 TUTUKLAMA, 4 GÖZALTI

Aynı gün serbest bırakılan Sinan Aygül, Eylül ayından bu yana 7 ayrı soruşturmadan, 4 kez gözaltına alındı, 2 kez de tutuklandı.

“HIRSIZ DİYE KENDİ ÜZERİNE ALINMIŞ”

Şikayet konusunun, Kiler’in Halkbank ile ticaretine dair belgeleri yayınlaması olduğunu söyleyen Sinan Aygül, “Aynı zamanda Kilerin OSB arazilerini alması, bir de bizim cemiyetin çalınan kapısı. Ben kapı bulunduğu zaman haber yapıldığında ‘hırsızlar kapımızı çaldı’ demiştim. O da ‘hırsız’ diye kendi üzerine alınmış.” dedi.

YOLDA GÖZALTINA ALDILAR

Bitlis’e karakola ifade vermeye giderken, yolda gözaltına alındığını söyleyen Aygül, “Bitlis’e karakola ifade vermeye giderken Tatvan’da benzinlikte duruyordum beni yoldan aldılar. Normalde gözaltında kalacaktım savcı kararını değiştirdi. Susma hakkımı kullandım, ifade vermeme rağmen serbest bıraktı. Serbest bırakmasının talimatla olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme