Azerbaycanlılar zaferin gururunu Malazgirt'te de yaşıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıldönümü etkinliklerine katılan Azerbaycanlılar, millet bahçesinde zaferin gururunu yaşadı.

Azerbaycanlılar zaferin gururunu Malazgirt'te de yaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çarho mevkiinde Türk bayraklarıyla donatılan Ahlat Millet Bahçesi, Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kutlamalar için birçok ilin yanı sıra Azerbaycan'dan gelenler de kendileri için oluşturulan çadırda, düşman işgalinden kurtarılan Karabağ ve Şuşa şehirlerindeki askeri başarıları fotoğraflarla ziyaretçilere anlatıyor.

Azerbaycan kültürünü tanıttıkları alanda Karabağ ve Şuşa şehirlerinin düşman işgalinden kurtarılmasının sevincini yeniden yaşayan Azerbaycanlılar, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'yle de aynı şekilde gururlanıyor. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev,  Türk dünyasının tarih boyunca Malazgirt Zaferi ile övündüğü söyledi.

“TÜRK DÜNYASININ ZAFERLERİNİN BAŞLANGICI MALAZGİRT ZAFERİ'DİR”

Ahlat'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Guliyev, "Türk dünyasının zaferlerinin başlangıcı Malazgirt Zaferi'dir. Tarihimizin zaferlerle yazılmaya başladığı gündür. Yaklaşık iki yıl önce Azerbaycan Türk dünyası gelecekte de devamı gelecek zaferler yaşadı. Azerbaycan toprakları yaklaşık 30 yıl işgal altında kaldı. Dünya buna göz yumdu, çifte standartlar yaşadı. Birlik berberliğimizle buna son verdik." dedi.

Dağıtılmış bir coğrafyayı yeniden dirilttiklerini vurgulayan Guliyev, şunları kaydetti:

“BİZ TÜRKİYE İLE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE, MANEVİ DESTEĞİ ALARAK SAVAŞI KAZANDIK”

"İşgal altındaki topalaklarımızı kurtardık. Bu zaferlerin keyfini yaşıyoruz. Aynı ruh burada da hala var. Hem Malazgirt hem de Karabağ ruhu bizi yeni zaferlere götürecek. Gelecekte de sadece savaş meydanlarında değil, sağlık, bilim, kültür anlamında da büyük zaferlere imza atacağız. Bugün burada hem zaferimizi hem de kültürümüzü anlatıyoruz. 10 kişilik ekiple geldik. Zaferde kazandığımız topraklarımızın fotoğraflarını sergiliyoruz. Şuşa'nın kurtarılması, Malazgirt Zaferi, Karabağ'ın işgalden kurtarılması aynı ruhla başımızın üstünde birleşmiş. Bu ruhu sadece Azerbaycan değil tüm Türk dünyası yaşamakta. Biz Türkiye ile birlik ve beraberlik içinde, manevi desteği alarak savaşı kazandık. Bu manevi destek aslında Malazgirt'ten geliyor. Çadırımızı ziyaret eden herkes bizi kardeş biliyor. Çok güzel bir ilgi var."

“ATA YURDU, KARDEŞ ÜLKE TÜRKİYE'DE OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Etkinlik alanında düzenlenen konserde türkülerini seslendiren Azerbaycan Devlet Sanatçısı Aygün Akbaba' da "Ata yurdu, kardeş ülke Türkiye'de olmak çok güzel bir duygu. Malazgirt Zaferi hepimizin kalbinde geniş yer bulmuş. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Onların sayesinde bu zaferlerimizi kutluyoruz. 30 yıl düşman işgalinde olan topraklarımızı aldık. İnşallah Karabağ'ı tamamen düşmandan kurtaracağız. İki günüdür çadırımızda sesimizi, medeniyetimizi, tarihimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Malazgirt Zaferi'ni bu atmosferde kutlamak çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme