Adilcevazlı iş insanı Recai Karahan hayatını kaybetti

Bitlis Adilcevazlı iş insanı Recai Karahan hayatını kaybetti.

Adilcevazlı iş insanı Recai Karahan hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayırsever iş insanı Karahan'ın geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Karahan'ın cenazesi, 5 Ocak Çarşamba günü öğle namazına müteakip Üsküdar Şakirin Camiisi'nden alınarak  Karacaahmet mezarlığına defnedilecek.

RECAİ KARAHAN KİMDİR?

1965 senesinde Bitlis ili Adilcevaz ilçesinde doğdu. İlk,orta ve lise öğrenimini Adilcevaz’da bitirdi. Üniversite eğitimini ise İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat mühendisliğini bitirerek tamamladı. Aynı üniversitede altyapı ve su yapıları üzerine yüksek lisans yaptı. (Yıl1990) Daha sonra önceleri saha mühendisi sonrasında şantiye şefi olarak mesleki kariyerine başladı. Aynı yılın sonunda Karahan İnşaat’ı kurarak büyük şirketlere taşeronluk hizmeti vermeye devam etti. Aynı zaman diliminde hem taşeronluk hizmeti veriyor hem de depremi yapılar üzerindeki jeolojik etkiler ve verilerini konu alan,araştıran bilim kurumunun içinde yeralıyordu. Şirketi kurduğu beşinci yılında taşeronluk hizmetlerini,müteahhitlik hizmetlerine çevirerek birçok projenin yapımcılığını üstlendi. Bu hizmetleri halen devam etmekte olup 2013 yılında Libya temsilciliğini açarak yurt dışı hizmetlerinde bulundu. 1993 senesinde evlendi. Biri kız biri erkek iki çocuk sahibi oldu. Okumayı ve spor yapmayı sevmektedir. İlahi dinler üzerine araştırmaları bulunmaktadır. İslam dini ve Kuran-ı Kerim üzerine yazıları ve eserleri mevcuttur. Günümüzde bilim ve tekniğin getirdikleriyle Kuran-ı Kerim’in örtüştüğü ayet ve safalarını irdeleyen, araştıran ve somutlaştıran makaleleri ve yazıları mevcuttur.

Yorumlar 1
Gökhan Gümüş 06 Ağustos 2022 11:42

Recai ağabeyimi İstanbul Erenköy de tanıdım 1 yıllık kısa bir sürede ondan çok şey öğrendim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Bakmadan Geçme