Adilcevaz'a yeni stadyum yapılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde eski stadyumun yerine yenisini yapıyor.

Adilcevaz'a yeni stadyum yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede 29 yıl önce inşa edilen 500 seyirci kapasiteli ve kum zeminli saha ile tribünlerinin kullanıma elverişsiz hale gelmesi nedeniyle ilçeye yeni bir stadyum kazandırılması için çalışma başlatıldı. İhalesinin yapılmasının ardından söküm işlemlerine başlanılan stadyumun yerine yapılacak yeni stadın 2023-2024 futbol sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Stadyumda söküm işlerini inceleyen Kaymakam İsmail Demir, ilçenin sportif anlamda büyük bir ivme kazandığını belirtti.

"İLÇEMİZE GÜZEL BİR STADYUM KAZANDIRACAĞIZ"

Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) Voleybol Takımının, bu yıl ilçeyi Efeler Ligi'nde temsil edeceğini bildiren Demir, "Kaymakamlık olarak ilçemizde Dalış Okulu ve Su Sporları Merkezi'nin temelini atıyoruz. İlçe stadyumumuzun da ihalesi yapıldı ve söküm işlerine başlandı. İşin takibini yapıyoruz. Bugün müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldık. İlçemize çok güzel bir stadyum kazandıracağız. Emeği geçenlere ilçe halkımız adına çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Adilcevaz Gençlik ve Spor Müdürü Burak Turan ise ilçenin modern bir stadyuma kavuşacağını bildirdi.

Yeni stadyumun da 500 seyirci kapasitesine sahip olacağını kaydeden Turan, "Stadyum, tribünler, zemin, soyunma odaları, hakem odaları, ışıklandırması ve her şeyiyle standartlara uygun olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Valimiz, Kaymakamımız, tüm kurumlar bu konuda hassasiyet gösteriyor."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme