Bingöl'de kadınlar ekmeklerini çamurdan kazanıyor

Bingöl Genç ilçesinde, kadınlar, Halk Eğitim Merkezinde öğrendikleri kilden çanak çömlek yapımı ile geçimlerini sağlamaya başladı.

Bingöl'de kadınlar ekmeklerini çamurdan kazanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl Genç ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje çerçevesinde 4 yıl önce kadınlar için çanak, çömlek kursu açıldı.

Kursta çamurdan çanak, çömlek, vazo gibi eşyalar üreten kadınların ürünleri kent meydanındaki satış noktası ve internet üzerinden satılmaya başlandı. 

Çalışmayla ilgili bilgi veren Usta Öğretici Mehmet Tetik, önce 60 öğrencinin katılım sağladığı kursa, şu anda 12 öğrencinin devam ettiğini söyledi. Kadınların üretim yaparak maddi kazanç sağladığını söyleyen Tetik, "Burada kadınlar üretime yönelik çanak, çömlek, vazo ve tepsi üretip ablalarımıza maddi destek sağlıyoruz. Aylık hemen her biri bin ile 2 bin lira bir kazanç elde ediyor. Maddi kazanç elde ettikleri için daha çok gayret ediyorlar. Bunun neticesinde biz şunu istiyoruz kamu kurum ve kuruluşlar maddi anlamda bize maddi destek sağlarlar ise biz bu işi daha hızlı bir şekilde seri üretim hakine getirebiliriz." diye konuştu. 

Kursiyerlerden Halide Nazlı ise, günlük olarak 60'a yakın ürün üreten ve ürettikleri ürünleri Diyarbakır, Malatya, Elazığ'a ve Muş'a gönderdiklerini söyledi. Nazlı, “Biz burada çamur ile uğraşıyoruz. Çamurdan çömlek, tepsi ve vazo yapıp para kazanıyoruz. Bu kazandığımız para ile evimize ekmek götürüyoruz. Ben 4 yıldır buradayım ve çok mutluyum. Biz burayı daha da büyütmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme