Hesarek Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı!

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde, hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Hesarek Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda bölgenin en çok tercih edilen ve geçmiş yıllarda 200 bine aşkın ziyaretçi ağırlayan Bingöl’ün kayak merkezi Hesarek, sezon açılmasıyla yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı. İl merkezine 34 kilometre mesafede bulunan ve yılın neredeyse 5 ayı karın eksilmediği 2 bin 500 rakımlı Hesarek Dağı eteklerindeki kayak merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Profesyonel ve amatör kayakçılara, pistleri, teleski, telesiyej ve babylift mekanik sistemleriyle keyifli zaman geçirme fırsatı sunan Hesarek Kayak Merkezi’nde hafta sonunda yoğunluk yaşandı. Bingöl başta olmak üzere Elazığ, Diyarbakır, Batman, Kayseri gibi birçok ilden gelen vatandaşlar, aileleriyle birlikte eğlence dolu vakit geçirdi.

"ÇEVREMİZE TAVSİYE EDECEĞİZ"

Ailesiyle birlikte Elazığ’dan ilk kez Hesarek Kayak Merkezi’ne geldiğini dile getiren İbrahim Tarkuş, “Elazığ’dan geliyoruz. Çocuklarla hafta sonu stres atmak amacıyla geldik, beğendik, çok güzel. Çok güzel bir yer yapmışlar. Bingöl’e, Doğu Anadolu bölgesine hayırlı olsun. İlk defa geldik, çok beğendik. Çevremizdeki arkadaşlarımıza, dostlarımıza tavsiye edeceğiz.” dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR YER"

Hesarek Kayak Merkezi’nin tüm güvenlik önlemlerinin alındığı söyleyen ve 80 kişilik bir grupla Diyarbakır’dan geldiklerini belirten Mehmet Seçil, “80 kişilik grubumuzla Hesarek Kayak Merkezi’ne geldik. Ortam güzel, neşeli ve sıcak. Tüm güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çok güzel bir yer, herkesi buraya bekliyoruz. diye konuştu.

"GELİŞTİRİLEBİLİRSE POPÜLER BİR KAYAK TESİSİ OLUR"

Biraz daha yatırım yapılması halinde Türkiye’nin popüler bir kayak merkezi olacağını ifade eden Selami Bulşu ise, “Bugün kalabalık. Türkiye’nin birçok yerinden özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelenler var. Diyarbakır, Elazığ bölgesinden yerli turistin buraya yoğun olarak geldiğini görüyoruz çok da mutlu oluyoruz. Biraz daha geliştirilebilirse konaklama açısından, çok daha profesyonel kayak tesisi haline gelirse Türkiye çapında popüler bir kayak tesisi olur.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme