Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat

Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde doğal afet ve diğer acil durumlarda yapılması gerekenleri anlatan bir tatbikat gerçekleştirildi.

Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Genç İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Birimi ve sivil savunma uzmanlığınca gerçekleştirilen eğitim, hastane çalışanlarına yönelik sivil savunma, doğal afetler, hasta tahliyesi, kırmızı kod ve yangın tedbirleri konuları üzerine verildi. 

Olası bir afet ve depremde gerçekleştirilecek kurtarma ile tahliye çalışmalarının canlandırıldığı tatbikatta, eğitimler birimlere uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra hastanedeki yangın söndürme cihazı, araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı konuları personele anlatıldı. Ayrıca yüksek katlarda mahsur kalan yaralıların kurtarılması, enkazda mahsur kalanların kurtarılması, acil servisin dış mekânda organizasyon ve triyaj alanlarının oluşturulması ile beraber hastane yangın otomasyonunun denenmesi ve çalışır halde olması konuları da uygulamalı olarak tatbik edildi. 

Başarı ile tamamlanan tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Genç Devlet Hastanesi Müdürü Nurullah Devran, “Sadece sağlık alanında değil bu tür doğal afet anlarında da ne kadar hazırlıklı olduğumuzu anlamak için bu tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Tatbikat sürecinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Bakmadan Geçme