Çevreciler Bingöl'de 'madene hayır' demek için buluştu

Çevreciler, Bingöl'ün Kiğı ve Adaklı ilçelerinde kurulması planlanan kurşun ve çinko madenine 'hayır' demek için bir araya geldi.

Çevreciler Bingöl'de 'madene hayır' demek için buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin dört bir yanından gelen çevre aktivistleri, STK'lar ve siyasi parti temsilcileri, Bingöl'ün Kiğı ve Adaklı ilçelerinde bulunan Eskikavak, Cevizli, Aysaklı, İlbey, Maltepe köyleri ve Mirzîkan, Mexsîkan, Suznut, Kûsmur, Şorîk ve Bırîkan mezralarını kapsayacak şekilde kurulması planlanan kurşun ve çinko madenlerine 'hayır' demek için Bingöl'de bir araya geldi.

Çevreciler, Bingöl Metal Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yürütülmesi planlanan ve 464 bin 149 hektarlık alanda kurulacak olan Kurşun-Çinko-Kompleks Cevher Maden Ocağı Projesinin doğa kıyımı olacağını ifade etti. Ayrıca, ÇED olumlu raporunun da kabul edilemez olduğunu belirten çevreciler, Bingöl için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Katılımcılar arasında, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Tiryaki, CHP ile HDP Bingöl İl Başkanlıkları temsilcilikleri de yer aldı. 

Bakmadan Geçme