Buruk Anneler Günü... 3 oğlu şehit oldu

Bingöl'ün Genç ilçesinde 6 güvenlik korucusu oğlundan 3'ü terörle mücadelede şehit düşen Şefika Tekgöz, oğullarının fotoğraflarıyla Anneler Günü'ne giriyor.

Buruk Anneler Günü... 3 oğlu şehit oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doludere köyünde yaşayan 12 çocuk annesi Şefika Tekgöz'ün 6 erkek çocuğu, terör örgütü PKK ile mücadelede Mehmetçik ile omuz omuza görev yapmak için güvenlik korucusu oldu.

Tekgöz, Mart 1992'de çocuklarından Mehmet Tekgöz'ü PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit vererek ilk evlat acısını yaşadı.

Ekim 1996'da oğulları Zeki ve Tahir Tekgöz'ü aynı gün PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu kaybeden Şefika Tekgöz, şehit düşen evlatlarının hasretini ve gururu bir arada yaşıyor.

Şehit annesi, Anneler Günü'nü, 3 evladının kucağına sığdıramadığı fotoğraflarına bakarak geçiriyor.

Şefika Tekgöz, 1990'lı yıllarda teröristlerin sürekli köylerine saldırıda bulunduğunu söyledi.

"ONLARIN FOTOĞRAFLARI İLE YAŞIYORUM"

Çocuklarını zorluk içerisinde büyüttüğünü anlatan Tekgöz, "Çocuklarım mevzide teröristlerle mücadele etti. 3 oğlum şehit oldu, diğer 3 oğlumu da vatan için şehit veririm. Çocuklarım korkmadı, teröristlere baş kaldırdılar, boyun eğmediler, şehit oldular. Allah kendilerinden hem bu dünyada hem de öbür dünyada razı olsun. Onların fotoğraflarıyla bu dünyada yaşıyorum." dedi.

Bakmadan Geçme