Bu iş yeri kadına şiddete dur diyor!

Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli kentteki iş yerlerine 'Bu işyeri Kadına Şiddete Dur Diyor!' yazılı stickerlar yapıştırıldı.

Bu iş yeri kadına şiddete dur diyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sticker çalışması Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan 'Bingöl Kardeşlik Yılı' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. İl müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma dahilinde çarşı ve mahallelerdeki iş yerlerini ziyaret etti. Ziyaret süresince ekipler hem esnafı bilgilendirdi hem de iş yerlerine 'Bu iş yeri Kadına Şiddete Dur Diyor!' yazılı stickerlar yapıştırdı. İşletmecilere olası bir kadına şiddet durumunda ne yapılması gerektiği konusunda bilgiler veren personel, KADES uygulamasını da tanıttı. Merkez Kültür Caddesi’nde bulunan iş yerlerini gezen ekipler, çalışmayı periyodik olarak devam ettireceklerini bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Sinem Ceren Mehmetoğlu, esnafları ziyaret ederek stickerları yapıştırdıklarını belirtti.

“İLİMİZİN ŞİDDETLE MÜCADELEDE BAŞARILI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ”

Mehmetoğlu, “Kardeşlik yılı kapsamında esnaflarımızı ziyaret ederek ‘Bu İş yeri Kadına Şiddete Dur Diyor! ’ stickerları yapıştırıyoruz. Esnaflarımızı şiddet durumunda neler yapmaları gerektiği, nelere başvurmaları gerektiği hakkında bilgilendiriyoruz. Özellikle erkek çalışanların çoğunlukta olduğu esnafları ziyaret ediyoruz. Herhangi bir şiddet durumunda 112’yi arayabilir veya KADES uygulamasında tek bir butonla en yakın kolluk kuvvetlerine çok kısa sürede ulaşılabilir. Kadına yönelik şiddet verilerine baktığımız zaman Bingöl ilimiz Türkiye ortalamasının altında. Bu konuda ilimizin şiddetle mücadelede başarılı olduğunu söyleyebiliriz. ” dedi.

“KADINA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞIYIZ”

Kadına şiddete karşı olduğunu belirten esnaf Orhan Ertuğrul ise, “Biz kadına şiddete karşıyız. Kadına yapılan her türlü şiddete karşıyız. Kadınlar bizler için çok değerlidirler. Olası bir şiddet durumunda müdahale ederim, gücüm yetmese bile şiddeti ortadan kaldırmak için elimden geleni yaparım.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme