Bingöl'de Kovid-19 tavan yaptı! Doktorlar uyardı

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gengörü, vatandaşa Kovid-19 aşısının hatırlatma dozunu yaptırmaları konusunda uyarısında bulundu.

Bingöl'de Kovid-19 tavan yaptı! Doktorlar uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gengörü, yaptığı açıklamada, son günlerde acil servise Kovid-19 belirtileriyle başvuran hastaların sayısındaki artışın gün geçtikçe devam ettiğini belirtti.

Hastanede servis ve yoğun bakımların hazır halde bekletildiğine değinen Gengörü, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hastanemizde yoğun bakımda veya servislerde yatarak tedavi görmek zorunda kalan ağır hasta sayımızda önemli bir artış olmasa bile bu bulaşma hızının devam etmesi durumunda önümüzdeki günler için kaygı duymaktayız. Yaz ve tatil mevsimi olması, il ve yurtdışından gelen akraba ve ziyaretçi sayısının artması gibi sebeplerle ilimizde nüfus yoğunluğunun arttığı görülmektedir. Tüm bu sebeplerden hareketle vatandaşlarımızdan gerekli tüm tedbirlere uymalarını önemle rica ediyoruz. Toplu taşıma araçları, düğün ve taziye gibi her türlü kapalı ve kalabalık ortamlarda mutlaka tedbirlere uymalıyız. Gribal hastalık belirtileri olan vatandaşlarımızın kendilerini mutlaka izole etmeleri ve asla kalabalık ortamlara girmemeleri gerekmektedir."

Gengörü, bu süreçte faydası net olarak ortaya konan aşıların hatırlatma dozlarının yapıldığını ve hastanede randevusuz olarak da vatandaşın aşı olabileceklerini aktardı.

Bakmadan Geçme