Bingöl'de 10 bin öğrenciye ücretsiz yemek desteği

Bingöl'de taşımalı ve okul öncesine haftanın 5 günü, pansiyonlu okullarda ise haftanın 7 günü olmak üzere 10 bin 565 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı ücretsiz yemek hizmetinden faydalanıyor.

Bingöl'de 10 bin öğrenciye ücretsiz yemek desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl'de öğrencilere verilen yemekler, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yemekhanesinde hazırlanıp okullara gönderiliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pansiyonunda kalan öğrencilerle öğle yemeğinde buluştu.

Yücel öğrencilere yemek servisi yaparak, öğrencilerle yemek yedi.

Milli Eğitim Bakanlığının yardımları ve yönlendirmeleriyle günden güne bu hizmetin genişlediğini söyleyen Yücel, her gün çeşitli yemeklerin hazırlandığını belirtti.

Yücel "İlimizde özel, okul öncesi, pansiyon ve taşımalı 10 bin 565 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti veriyoruz. Ev sıcaklığında gayet güzel yemeklerimiz çıkıyor. Günde 3 öğün veriyoruz. Gerçekten çocuklarımız evlerinde bulabilecekleri yemekleri burada bulabiliyor. Hem ortamın güzelliği hem de yemeklerin güzelliği çocuklarımıza yansımış durumda. Bu başarıyı da etkileyecek. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerden İlknur Dayanır da okuldaki yemeklerden memnun olduklarını dile getirdi.

Dayanır, "2 yıldır okulumuzun pansiyonunda kalıyorum. Evde yediğimiz yemekleri burada da yiyebiliyoruz. Bize imkanı sağladığı için Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Nergis Mert ise "3 ana öğün ve 1 ara öğün alıyoruz. Bize sunduğu bu hizmetten dolayı Milli Eğitim Bakanımıza ve okulumuza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme