Bingöl, Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına kavuştu

Bingöl'de Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açıldı. Açılışa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Bingöl, Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış için Bingöl'e gelen Hisarcıklıoğlu, önce Vali Kadir Ekinci ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı makamında ziyaret etti. 

Ardından Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılış törenina katılan Hisarcıklıoğlu, yeni hizmet binasının Bingöl'ün gelişmesine daha büyük katkılar vereceğine inandığını aktardı.

Türk iş dünyası olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini ve yıllardır bununla uğraştıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bu uğraşmaların sonucunda bugün 113 meslek lisesinin hamiliğini Türkiye’deki oda ve borsalar yapmaktadır. Burada da büyük başarı elde ediyorlar." dedi.

"COĞRAFYAMIZDA VE DÜNYAMIZDA HUZUR İSTİYORUZ"

Açılışta yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Huzurun olmadığı yerde ticaret olmaz, ticaretin olmadığı yerde de zenginlik olmaz. Biz de ülkemizde ticaretimizi yapabilmek için huzur istiyoruz. Artı zenginleşmek istiyoruz, halkımızı zengin etmek, istihdam oluşturmak istiyoruz. Ama sadece ülkemizde değil, bölge coğrafyamızda ve dünyada da huzur istiyoruz. Çünkü önümüz açıldıktan dünyayla ticaret yapma şahsımız daha da artar. Allah 'Bir ve beraber olunca rahmeti, bereketi veririm' diyor. Ben bu kapsamda diyorum ki; 'Ne olur birbirinizi ötekileştirmeyin.' Etnik kökeni, mezhebi, siyasi fikrinden dolayı birbirinizi ötekileştirmeyin. Aramızda farklı fikirlerimizi tartışacağız, ortak akılda birleşeceğiz. Bunu yapanlar kazanıyor, bunu yapamayanlar kaybediyor. Allah bize de bir araya gelip birlikte hareket etme kabiliyetini kötü günde verdiği gibi iyi günde de versin."

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve Yılmaz, beraberindeki Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ile yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bakmadan Geçme