Bingöl Pir Ali Bey KYK Kız Yurdu'nda skandal olay!

Bingöl Pir Ali Bey KYK Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler güvenli barınma hakkı için eylem başlattı.

Bingöl Pir Ali Bey KYK Kız Yurdu'nda skandal olay!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de merkeze yaklaşık 7 km uzakta bulunan çevresinde marketlerin ve sanayi sitesinin olduğu ıssız ve yol ışıklandırmasının az olduğu Pir Ali Bey KYK Kız Yurdu’nda güvenli barınma hakkı isteyen öğrenciler “Yönetim istifa” sloganları ile yurt önünde eyleme geçti.

Yurtta kalan öğrenciler belirli bir saatten sonra kaldığı KYK yurtlarına girmekte zorlanırken yurtla alakası olmayan iki sarhoş şahısın güvenliğe takılmadan geçip öğrencileri taciz ettiler. Öğrenciler ise yurtta bulunan kameraların çalışmadığını iddia ettiler. 

Bıçaklı yaralamaların yaşandığını söyleyen öğrenciler, yurtta 6 gün önce Bingöl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 1. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ş.T isimli kadının, gece yarısı not bırakarak yurdun dördüncü katından atlayıp intihar ettiğini hatırlattı.

Bunlara ses çıkartan öğrenciler ise yurt yönetimi tarafından yurttan atılmayla tehdit edildi.

"GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE"

6 Aralık saat 22.00 sıralarında bir erkeğin girip olay çıkarması nedeniyle de güvenlik zafiyetinin üst noktaya eriştiğini söyleyen öğrenciler, Bu nedenle yurtta kalan bütün öğrenciler olarak bahçeye inip ses çıkarma eylemi yaparak yaşananlara tepki göstermek istedik.” dedi.

Öğrencilerden yapılan açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan intihar, bıçaklanma, taciz gibi akılalmaz olaylarla karşı karşıyayız can güvenliğimiz yok. Gece uyurken kapılarımıza arkadan destek vererek kendimizi korumaya çalışıyoruz. Kimse yardım etmiyor. Güvenlik yetersiz ve umursamaz. Endişe duyuyoruz.” denildi.

Öğrenciler tepki gösterdiği için zırhlı polis araçları ile çevik kuvvet polislerinin yurt bahçesine geldiği görüldü.

Kadınlar yurt önünde yaptıkları eylemin ardından yurt odalarının kapılarının açılmasını engellemek amacıyla koydukları sandalyeleri ve yatakların fotoğraflarını yaygın kullanılan sosyal medya uygulaması olan Twitter'da paylaştı.

Bu sırada #BingölKYKkızyurdu etiketi sosyal medyada gündeme geldi.

Bakmadan Geçme