Bingöl ekmeksiz kalacak... Fırın işçileri greve çıktı

Bingöl'de fırın işçileri kötü çalışma koşullarına karşı greve çıkma kararı aldı.

Bingöl ekmeksiz kalacak... Fırın işçileri greve çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

21 Ocak'ta  DİSK Gıda İş Genel Sendikası Başkanı Seyit Aslan’ın da katılımıyla Bingöl Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarının çözülmesi çağrısında buluna Bingöl'deki fırın işçileri, sorunları çözülmeyince grev kararı aldı. 

Bingöl Beşyol mevkiinde bir kahvehanede toplanan yaklaşık 80 işçi bir araya gelerek kötü çalışma koşullarına karşı süresiz iş bırakacaklarını ifade etti. 

Grevle ilgili işçiler adına konuşan Murat Bulut, ucuz ekmeğin faturasının kendilerine çıkarıldığını söyledi. 4 aydır işverenlerle görüşme yaptıklarını, ancak sonuç alamadıklarını belirten Bulut, süresiz iş bırakma kararı aldıklarını ifade etti. 

"UCUZ EKMEĞİN FATURASI BİZE KESİLDİ"

İşverenlerin yanı sıra, yetkililerin de sorunlarına kulaklarını tıkadığını ifade eden Bulut şunları söyledi:

“Arkadaşlarımız 13-14 saat çalıştırılıyor, ancak fırın işçilerinin büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Bingöl’de yetkililer ekmek fiyatlarını düşük tutmak istiyor, işverenler de bunun faturasını biz işçilere ödetiyor. Bizler düşük ücretle, hiçbir güvencemiz olmadan sigortasız çalıştırılıyoruz. Bu insanlık dışı çalışma koşullarına artık tahammül edemiyoruz. Önceki hafta basın açıklaması yaptık ve taleplerimizi açıkladık. Ancak hiçbir çözüm gelişmediği gibi kötü çalışma koşulları devam ettiriliyor. Bu nedenle önceki gün işçi arkadaşlarımızla toplanarak grev yapma kararı aldık. Taleplerimiz karşılanmayana kadar çalışmayacağız."

Bakmadan Geçme