Ayak tenisinde Türkiye'yi Bingöllü sporcular temsil edecek

Türkiye şampiyonu olmayı başaran Solhan Ayak Tenisi Takımı'nın sporcuları, Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Ayak tenisinde Türkiye'yi Bingöllü sporcular temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl'ün Solhan İlçesinde mart ayında beden eğitimi öğretmeni İbrahim Serdar Demir'in öncülüğünde beden eğitimi öğretmenleri Cumali Kılınç ve Yunus Emre Kutlu. müzik öğretmeni Muhittin Ülger, üniversite öğrencisi Furkan Yayan'ın katılımıyla ayak tenisi takımı kuruldu. Kentte düzenlenen turnuvalarda birinci olan takım, daha sonra Muş, Tunceli, Elazığ, Erzurum takımlarının yer aldığı bölge şampiyonasını birincilikle taçlandırdı. Geçen ay Denizli'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na katılan Solhan Ayak Tenisi Takımı, 20 ekip içerisinde şampiyonluğu kazandı. Bu başarılarının ardından Milli Takıma davet edilen oyuncular, Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı ekibin başarısı için mücadele edebilecek olmanın gururunu yaşıyor. Takım, antrenmanlarını Solhan İlçesinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki ayak tenisi sahasında sürdürüyor. Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi ve takım oyuncusu İbrahim Serdar Demir, AA muhabirine, Amasya Üniversitesinde okuduğu dönemde ayak tenisi turnuvalarına katıldığını, bu sporun Solhan'da yapılabilmesi için çalışma başlattığını söyledi. Takımının kurulmasının bu spora ilgi duyan kişiler sayesinde olduğunu anlatan Demir, gerekli eğitimlerin ardından uluslararası kuralları uygulayarak çalıştıklarını belirtti.

"AVRUPA'DA DERECE YAPMAK İSTİYORUZ"

Takımın kurulmasının ardından 6-7 aylık gibi bir sürede Türkiye şampiyonu olmayı başardıklarını aktaran Demir, şu şözleriyle süreci analattı, "Denizli'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduk. Türkiye'den 18, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 2 takım vardı. Bundan sonraki hedefimizi üst düzey düşünüyoruz. Romanya, Avrupa'da 8-9 yıldır şampiyon oluyor. Biz de inşallah Romanya ile karşılaşıp Avrupa'da derece yapmak istiyoruz." dedi.

"ELENEN TAKIMLAR BİLE BİZİ DESTEKLEMEK İÇİN ORADA KALDI"

Şampiyonluktan sonra çok güzel tepkiler aldıklarından bahseden Demir, sadece Bingöl'den değil diğer illerden de kendilerine destek geldiğini vurguladı. Demir, "Türkiye Şampiyonası'nda elenen takımlar bile bizi desteklemek için orada kaldı. Çok güzel dostluklar kurduk. Biz oraya gittiğimizde Bingöl'ün Solhan ilçesini çoğu takım bilmiyordu ne yazık ki. Biz orada Bingöl'ü ve Solhan'ı en iyi şekilde temsil ettik ve tanıttık." ifadelerini kullandı.

"KUTLU: ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Solhan İlçesi Yeşilova İmam Hatip Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni olan takımın antrenörü Yunus Emre Kutlu, bölgeyi en iyi şekilde temsil edebilmek için uğraştıklarını belirtti. Kutlu, "Takımda 2 öğretmen, üniversite öğrencisi ve Ayak Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi var. Türkiye Şampiyonası'nı kazandıktan sonra ülkemizi Avrupa'da temsil etmeye hak kazandık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencisi Furkan Yayan ise ayak tenisine ilk başladıkları zaman bu kadar başarılı olabileceklerini düşünmediklerini vurgulayarak, "Güzel işler başardığımızı gördük. Avrupa'da güzel dereceler alarak ilimizi, ilçemizi gururlandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme