Instagram resmen duyurdu! Kefil istenecek

Instagram'dan kullanıcıların yaşlarını doğrulamaları için kefil şartı ve yapay zeka şartı geliyor.

Instagram resmen duyurdu! Kefil istenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre, kullanıcıların yaşlarının doğrulanması için iki yeni yöntem test edilmeye başlandı. Bu durumda Instagram, yalnızca kullanıcıların  yüzünü tarayarak kaç yaşında olduğunuzu tahmin eden bir yapay zeka aracı da dahil olmak üzere, kullanıcıların yaşlarını doğrulamaları için yeni yöntemler test ediyor. Şirket, kimlikle doğrulamaya ek olarak yaş doğrulaması yapabilmek için ‘video selfie’ ve ‘sosyal kanıt’ olarak isimlendirilen yeni yöntemleri denediğini açıkladı.

İlk yöntem olan sosyal kanıt kapsamında kullanıcılar yaşını doğrulayabilmek için kefil olacak takipçiler bulmak durumunda kalacak.  .Bu yöntemde Instagram, kullanıcının üç ortak takipçisinden kaç yaşında olduğunu onaylamalarını isteyecek. 18 yaşından büyük olması gereken ortak takipçilerin Instagram'ın talebine yanıt vermesi için üç günü olacak.

İkinci yöntem olan video selfie yönteminde ise  yapay zeka devreye girecek. Kullanıcılar yaşlarını doğrulamak için bir video selfie çekip Instagram'a gönderecek. Instagram'da bu videoyu birinin yaşını tahmin etmek için makine öğrenimini kullanan Yoti şirketiyle paylaşacak ve yaşınızı tahmin edecek. Yaş tahminini alan Meta ve Yoti daha sonra görüntüyü silecek.

Bakmadan Geçme