Bakan Akar: "Fırtına Obüslerimiz düşmana korku salacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilen 6 adet Yeni Nesil Fırtına Obüsünün, düşmana korku salacak özellikleri olduğunu söyledi.

Bakan Akar: &quotFırtına Obüslerimiz düşmana korku salacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya'da, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılacak olan 6 adet Yeni Nesil Fırtına Obüsü teslim töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kara Kuvvetlerimize büyük ateş üstünlüğü sağlayan Fırtına Obüsleri, terörle mücadele harekatında kahraman topçularımız tarafından son derece etkin şekilde arazide kullanılmakta. Yeni Nesil Fırtına Obüslerimiz, şanlı ordumuzun gücüne güç katacak. ” dedi.

ÜSTÜN TEKNOLOJİK KABİLİYETLERE SAHİP

Yeni Nesil Fırtına Obüsleri ile ilgili bilgi veren Bakan Akar, Obüslerin 65 kilometre maksimum hıza, yüzde 30 yan eğime ve yüzde 60 tırmanma, 150 santimetre derinliğinde sudan geçme, 280 santimetre hendek geçişi kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. 

Bakan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Obüsler, hareket sığası ise 360 kilometre. 8 silindirli bin beygir gücünde olan yeni obüsler, elektronik kontrollü motora sahip. Yeni nesil atış kontrol sistemi, geliştirilmiş otomatik mühimmat yükleme sistemi, yeni nesil ilk hız ölçme radarı (İHÖR), barut koşullandırma sistemi, elektrikli top/kule takat sistemi ve otomatik namlu yol kilidine sahip olan obüsler, yüksek balistik koruma, KBRN koruma sistemi, personel ve güç grubu bölmesi için otomatik yangın söndürme sistemi ve sisleme sistemiyle donatıldı. Aynı zamanda yeni sürüş görüş sistemlerinin yanı sıra geliştirilmiş yardımcı güç sistemiyle de donatılan obüsler, 4 iler ve 2 geri olmak üzere otomatik kontrollü transmisyona sahip. Top komutanı, nişancı, doldurucu, doldurucu yardımcısı ve sürücü olmak üzere 5 mürettebatın rahatlıkla hareket etmesi için tasarlanan obüsler, uzaktan komutalı silah sistemine de sahip. Termal ve TV görüş lazer mesafe ölçme yeteneğine sahip olan obüsler, otomatik hedef takibi, taşınabilirlik için UKSS platformunu kule gerisine yatırma ve sabitleme yeteneği de bulunuyor. Bu özellikler ile Yeni Nesil Fırtına Obüsleri düşmana korku salacak nitelikte." 

Bakmadan Geçme